Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Brasserie Royal: nieuwe uitbaters zorgen voor een Italiaanse touch

MOL — Zo’n half jaar geleden namen Savas en zijn vrouw Yonca Brasserie Royal in Mol over. Meteen introduceerden ze hun eigen, veelal Italiaanse, gerechten. De nadruk kwam zo te liggen op versheid en originaliteit, in een kader waarbij je rustig kan genieten van een lekkere maaltijd.

Brasserie Royal zou voortaan net zo goed Ristorante Royal kunnen heten. Op de kaart staan er namelijk sinds hun overname heel wat extra verse Italiaanse gerechten, maar net zo goed kan je er nog altijd een croque, een salade of bijvoorbeeld een steak met pepersaus komen eten of een koffietje komen drinken. Wij raden evenwel telkens de Italiaanse varianten aan: de steak met sicilliaanse saus of met mozarella en olijfolie-balsamicosaus bijvoorbeeld: echte specialiteiten van het huis. Verder staan er opvallend veel visgerechten op de kaart, zo zijn er klassiekers te verkrijgen als echte tonijnsteak met verse pasta, mosselen of allerlei scampi- en gambabereidingen. Om je maar een idee te geven.

Honderd procent vers
“We werken 100 procent met verse producten”, legt zaakvoerder Savas uit, die intussen dertien jaar in de sector werkt. “De pesto’s, de limoncello, de arancello maar ook het pizzadeeg en het brood. We maken het allemaal zelf. Alle ingrediënten laten we vers aanleveren. Het is iets waar we heel veel belang aan hechten. Het zorgt ervoor dat we heel veel van onze gerechten compleet van a tot z zelf maken, helemaal à la minute. Daardoor serveren we ook veel gerechten die je nergens anders op de kaart zal terugvinden.” Het Onderox-menu van deze maand is trouwens de ideale manier om die kaart van Brasserie Royal te leren kennen. Je kiest zelf een voor- en hoofdgerecht uit en betaalt daarvoor 24,90 euro per persoon. Probeer zeker de specialiteiten van de zaak uit, de beste manier om je te laten overtuigen door de kookkunsten van Savas. 

Authentieke koepeloven
Bepaalde gerechten maakt hij trouwens in de halfopen keuken in de zaak zelf. Daar kan je hem bijvoorbeeld aan het werk zien als hij een pizza maakt. Die wordt gebakken in onze authentieke koepeloven. “Met een echte vlam, niet op elektriciteit”, zegt hij trots. Zelfs de aperitiefhapjes zijn volledig volgens de ingeving van het moment. Eke dag zorgt Savas ook voor een andere saus en een andere pesto van de dag. Volledig huisgemaakt uiteraard. “Klantentevredenheid is het summum voor ons”, vult zijn vrouw Yonca aan, die de gasten ontvangt. “Iedereen moet met een glimlach buiten gaan, net zoals wij hier met een glimlach rondlopen. Je moet genoten hebben van een bezoekje aan onze zaak. Dat is het allerbelangrijkste.” Brasserie Royal is een echt familierestaurant. De jongsten vinden hier zelfs een apart kindermenu met gerechten als videe, vissticks, spaghetti, frikadellen,…” Ook groepen zijn welkom. Je kan zelfs eten afhalen als je dat wenst.

Zonnigste terras van de Kempen
Een laatste tip: kies bij aankomst voor een plekje op het terras. “Het zonnigste terras van de Kempen”, zegt de zaakvoerder. “Niet overdreven, de hele dag baadt het terras in het zonlicht. Zowel voor een drankje als om iets te eten. De zomer komt eraan, toch niet onbelangrijk om dat te weten.”

Onderox-menu van de maand
Voor- en hoofdgerecht naar keuze

Prijs: 24,90 euro p.p.

Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 22 mei tot en met vrijdag 5 juli 2019, telkens verkrijgbaar van dinsdag tot en met vrijdag.

Brasserie Royal
Statiestraat 60/1
2400 Mol
Tel. 014 31 99 00
ristoranteroyalmol@outlook.com
www.ristoranteroyal.be
Open: di: vanaf 10 uur
Wo, do: vanaf 16 uur
Vr, zo: vanaf 12 uur
Za: vanaf 15 uur
Ma gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*