Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Kleppende Klipper: “Als je de passie niet proeft, dan heb ik gefaald”

MOL — In het bekende restaurantschip De Kleppende Klipper in Mol wordt er enkel met verse producten gewerkt. Belangrijk daarbij is dat ze niet van de andere kant van de wereld komen, want als moderne horecazaak moet je nu eenmaal je ecologische voetafdruk laag houden. Maar dat staat de kwaliteit nooit in de weg. “Want hier bij ons zijn enorm veel topproducten te vinden.”

Lang voor de klimaatmarsen werd er bij De Kleppende Klipper al nagedacht over het klimaat en ons leefmilieu. “Wij serveren geen boontjes uit Kenia, geen Nieuw-Zeelands lamsvlees, geen asperges uit Peru”, legt Danny Vermeer uit, de zaakvoerder en chef-kok van het bekende Molse restaurant. “Wij kijken naar het aanbod in onze eigen regio, laat ons zeggen naar ons land en onze buurlanden. Verder gaan we niet. Dat is ook niet nodig, want hier bij ons zijn enorm veel topproducten te vinden. We hebben bijvoorbeeld echt Texels lamsvlees in huis. Of het vlees van schapen die aan de oevers van de Gironde in Frankrijk grazen. Hun weiden worden twee keer per dag overspoeld met zilt water waardoor het vlees een zeer verfijnde smaak krijgt. En uiteraard werken we ook met heel wat Molse en Kempense producten.”

Het goede voorbeeld
“De klanten weten dat ze niet het hele jaar door asperges of aardbeien kunnen eten omdat we ze niet van te ver willen invoeren. Het zorgt ervoor dat er minder transport nodig is en dat alles minder behandeld is met allerlei producten. Veel mensen hebben de mond vol van termen als een ecologische voetafdruk. Ik vind dat wij als horeca het goede voorbeeld moeten geven. Wij hebben de touwtjes in handen om het goed te doen. We moeten aan de toekomstige generaties denken, en we moeten dat nu doen. Terug naar de roots, het is meer dan ooit actueel. De lokale economie steunen is heel erg belangrijk. En het helpt om die ecologische voetafdruk laag te houden.”

Zelf op zoek
Danny gaat zelf regelmatig op zoek naar topproducten die hij in zijn zaak kan serveren. “Ik bekijk graag alles voor ik het koop. En zo kom je vaak ook nieuwe producten tegen die we dan kunnen proberen. Een aantal keer per jaar wisselen we daarom van kaart om alles dynamisch te houden en om te zorgen dat we altijd met seizoensproducten kunnen werken. Daarbij behouden we wel onze echte klassiekers, onze kippenragoût of ons stoofpotje met Postelbier bijvoorbeeld. Verder is het essentieel dat we nooit besparen op de kwaliteit van het vlees. Zo serveren wij altijd kogelbiefstuk. En alles is vers gemaakt, heel erg belangrijk. Ik erger mij soms wel eens aan restaurants waar ze heel erg hun best doen, maar waar ze dan bijvoorbeeld bij een heerlijk stuk vlees dat perfect gebakken is wel saus uit een pakje presenteren. Vreselijk toch. In De Kleppende Klipper maken we alles met heel veel passie. Als je die passie niet proeft, dan heb ik gefaald.” Komen eten in de restaurantboot is een belevenis. “Iedereen moet met een goed gevoel naar huis gaan als ze hier getafeld hebben. Een fijne avond beleefd hebben met lekker eten.”

Asperges op je bord
Intussen zijn ook de lentekriebel weer daar. Het betekent voor De Kleppende Klipper onder meer de komst van het aspergeseizoen, zoals je ook kan merken in het Onderox-menu dat Danny speciaal voor onze lezers samenstelde. “Een heerlijk product om mee te werken”, stelt hij. “Het is meer dan terecht dat zij de koningin van de groenten wordt genoemd. Je kan er ook enorm veel mee. Serveren bij een stukje vis, bij vlees, of als soep. Als voorgerecht, bakken, vacuüm koken, grillen,… noem maar op. Ik kijk er elk jaar weer naar uit.”

Nieuw: ontbijten op zondag
Deze zomer, in juli en augustus, kan je elke zondag langskomen voor een lekker ontbijtbuffet. Met een ruime keuze aan verse producten. Vergeet wel niet om vooraf even te reserveren.

Onderox-menu van de maand
Tartaar van tonijn met jonge slascheutjes en een Balsamico dressing
OF
Gesauteerde kwartelborstjes met een Muscaatdruivensaus en een briochetoast
***
Melkkalfskroontje in een korstjasje van groene mosterd en geroosterde sesamzaadjes/blanke aspergepuntjes/aspergegratin
OF
Op vel gebakken kabeljauwhaasje met aspergestoemp en mousselinesaus
***
Zongerijpte ananas met een sabayon van Poire Williams en frambozengarnituur en vanille-ijs

Prijs: 38,70 euro p.p.

Geldig van woensdag 27 maart tot en met zondag 5 mei 2019. Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt bij aankomst een glaasje bubbels met hartige hapjes geserveerd.

De Kleppende Klipper
Postelsesteenweg 111
2400 Mol
Tel. 014 81 77 22
info@kleppendeklipper.be
www.kleppendeklipper.be
Open: wo tot zo: vanaf 11 uur
Ma en di gesloten, uitgezonderd op feestdagen


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*