Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Gouverneur: kleinschalig en gezellig buffetrestaurant

MOL – Een buffetrestaurant hoeft niet altijd bombastisch te zijn. Dat bewijzen Jan Beeckmans en zijn vrouw Tine met De Gouverneur, hun nieuwe zaak in Mol-Ezaart. Met eten dat à la minute wordt klaargemaakt en een stijlvolle inrichting waarin je rustig kan komen dineren, zelfs met z’n tweetjes.

Zaakvoerder Jan Beeckmans en zijn vrouw Tine openden in juni De Gouverneur, als opvolger van het Bourgondisch Huis en Tafeltijd. “We wilden het iets kleinschaliger aanpakken”, vertelt het koppel. “Want soms werd het wat te veel. Een frisse nieuwe start, dat sprak ons wel aan. Iets aanbieden wat je elders niet vindt.” En zo werd De Gouverneur geboren. Een nieuw buffetrestaurant waar alles à la minute wordt klaargemaakt. Door de week ontvangen Jan en Tine groepen vanaf 25 personen, van vrijdag tot zondag kan je er ook in kleinere groepen of zelfs gezellig met z’n tweetjes komen dineren. Er zijn verschillende formules beschikbaar, vanaf 29,50 euro per persoon.

Open kaart
Het vlees en de vis worden gebakken op de open grill en de bakplaat. Het buffet is verder rijkelijk gevuld met starters, warme voorgerechten, dagsoepen, warme groenten, sauzen, aardappelbereidingen, desserts,… Een open kaart dus waarbij je zelfs beslist wat er lekker uitziet en bij welke gedeeltes je meerdere keren langsgaat om op te scheppen. Het aanbod gaat ook verder dan een traditioneel buffet. Zo zorgt Jan altijd wel voor wat bijzonders, vaak gebaseerd op seizoensproducten. Zo ligt er momenteel herten-, everzwijnen- en fazantenfilet bij in het aanbod. Het hele jaar door zijn er verse oesters te verkrijgen en liggen er heel wat bereidingen met streekproducten op het buffet.

Inspiratie uit Curaçao
De naam ‘De Gouverneur’, waar komt die nu eigenlijk vandaan? “Wel, we waren op zoek naar een leuke naam toen we ons herinnerden dat we op Curaçao ooit in een restaurant waren gaan eten dat ‘De Gouverneur’ heette. We hadden daar lekker gegeten en we vonden het goed klinken. En alle domeinnamen waren nog vrij, ook niet onbelangrijk”, klinkt het met de glimlach. “We vinden ‘De Gouverneur’ ook heel goed matchen met ons interieur. Een beetje klassiek, een beetje ouderwets, maar toch met heel wat moderne toetsen, met goudkleuren en accententen in hout. Een frisse start, daar hoort ook een compleet nieuwe inrichting bij.”

Luxe-ontbijt en Dinner & Dance
Elke zondag staat er in De Gouverneur een luxe-ontbijt gepland voor 19,50 euro per persoon en elke eerste en derde vrijdag van de maand staat er een ‘Dinner & Dance’ op het menu. Een extra feestelijke avond tussen 18.30 uur en 2 uur ‘s nachts, compleet met dj, voor 65 euro per persoon.

Een culinair eindejaar
Ook in de kerstperiode kan je langskomen. Dan zijn de formules lichtjes aangepast en zijn er extra feestelijke gerechten en dranken te verkrijgen. Alleen op 27 december blijft de zaak dicht. Met oudjaar kan je ook reserveren, maar dan wel voor de speciale avond die Jan en Tine plannen in de Olmense Zoo, waar ze al drie jaar de vaste traiteur zijn. Voor de klanten van De Gouverneur wordt er een bus ingelegd die van aan de zaak vertrekt en hen ‘s nachts weer veilig terugbrengt. Voor wie thuis een feestje plant maar niet graag zelf achter de potten en pannen staat, is er ‘De Kookbrigade’, een speciale folder met afhaalgerechten voor tijdens de feestdagen. Bekijk de folder weldra op de website van De Gouverneur. Tenslotte nog één leuk nieuwtje: binnenkort krijgt De Gouverneur nieuwe buren. Een tipje van de sluier: het wordt iets voor jong en oud, leuk in combinatie met een etentje bij De Gouverneur. Ook voor teambuilding, vrijgezellenavonden,… of gewoon gezellig met vrienden.

Onderox-menu van de maand:
De Gouverneur Classic
Prijs: 39 euro p.p.*

*Alle dranken worden per consumptie aangerekend. (kinderen tot 3 jaar eten gratis mee, van 4 tot 7 jaar betaal je 12 euro, van 8 tot 11 jaar 18,50 euro)

Geldig vanaf vrijdag 23 november tot en met zondag 23 december 2018, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag. Wie reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt gratis de huiscocktail Moscow Mule geserveerd bij zijn maaltijd (ter waarde van 7,95 euro).

De Gouverneur
Ezaart 118
2400 Mol
Tel. 014 31 28 03
info@degouverneur.be
www.degouverneur.be
Open: Ma tot do: voor groepen vanaf 25 personen
Vr: vanaf 18 uur
Za: vanaf 17 uur
Zo: starten tussen 12.30 tot 14 uur en tussen 17 tot 19 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*