Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Vrijthof 16: ontbijten in een stukje onontdekt Nederland

HILVARENBEEK/ARENDONK – Vrijthof 16 Bar, Koffie & Broodjes ligt in Hilvarenbeek, net over de grens met ons land. De broodjes- en koffiezaak serveert kwaliteitsproducten uit de regio, die zorgen voor een echt Brabants gevoel, en zorgvuldig uitgekozen smaken, die de zaak een werelds tintje geven. Koffie, thee, frisse salades, verse broodjes, soepen, wijn, bier, smoothies en één van de absolute specialiteiten van het huis: een lekker vers ontbijt.

In Vrijthof 16 Bar, Koffie & Broodjes staan Geert Van den Ackerveken en Heidi van den Borne aan het roer. Geert is afkomstig uit Arendonk, Heidi uit het Nederlandse Esbeek. De twee leerden elkaar kennen in het uitgaansleven in Reusel. In 1998 gingen ze samenwonen in Hilvarenbeek. Daar openden ze in 2003 de deuren van ‘t Pandje aan de Paardenstraat in hun thuisgemeente. Het concept? Belgische ‘smoskes’ ook in Nederland aan de man brengen. In Vrijthof 16 wordt de combinatie gemaakt met een koffiezaak waar heel wat bijzondere lekkernijen op de kaart staan.

Het beste uit de buurt
Zo serveren Geert en Heidi graag het beste wat de buurt te bieden heeft. Dat betekent dat er intens wordt samengewerkt met lokale leveranciers. Een ambachtelijk chocolaatje van Van Ham Chocolaterie bij de koffie, vers gebak van Tarte Tatin, geitenkaas van natuurboerderij De Walhoeve, 100% eerlijk weidevlees van Den Elshorst uit Baarschot, zelfs de eitjes komen uit de buurt: van het bedrijf ‘Ei van de Boerderij’ van de familie Vermeulen uit Riel.

Het lekkerste wereldwijd
Sinds begin dit jaar heeft de zaak ook zijn eigen label koffiebonen. Met twee soorten ‘single blend’, een Cecovasa uit Peru en een Supremo uit Colombia, afkomstig van lokale koffieboeren. Het geeft meteen aan hoe Vrijthof 16 werkt. Het schakelt graag echte kenners in om hen de lekkerste producten van over de hele wereld te bezorgen. Zo zorgt theesommelier Kiona Malinka van Crusio Thee voor verse theeblaadjes vanuit de hele wereld en helpt het team van Dare Wines om de lekkerste kwaliteitswijnen wereldwijd op te sporen.

Heerlijk de buurt verkennen
Een uitstekende manier om de zaak en de omgeving te leren kennen is via de route van het Lekkertrappen Fietsfestival. Die tocht brengt je doorheen het prachtige landgoed Gorp & Roovert, een aards paradijs voor fietsers en wandelaars. En vanaf oktober staat er opnieuw een gloednieuwe wandelroute gepland via het Lekkerstappen Wandelfestival. Hilvarenbeek lijkt misschien ver weg, maar dat is het niet. Net over de grens met Poppel en op een twintigtal minuutjes rijden van Mol-Postel. Toch is het voor veel Kempenaren nog een stukje onontdekt Nederland. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Ontbijt van de maand:
Speciaal voor onze lezers serveert Vrijthof 16 het volgende ontbijt:

Koffie of thee
Bioyoghurt met granola
Eitje
Desembrood met roomboter
Zoet en hartig beleg
Kaas en vleeswaren
Glaasje verse jus d’orange

Prijs: 12,50 euro p.p.

Menu geldig van woensdag 22 augustus tot en met zondag 30 september 2018. Enkel voor wie reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. De Onderox-lezer krijgt een glaasje cava of een tweede kopje koffie of thee aangeboden.

Vrijthof 16
Vrijthof 16
5081 CA Hilvarenbeek
Tel. +31 13 505 22 85
info@vrijthof16.nl
www.vrijthof16.nl
www.lekkertrappen.be
Volg ons op Facebook en Instagram!
Open: zo tot vr: van 9 tot 19 uur, za: van 9 tot 17 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*