Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Ambacht viert zijn eerste verjaardag

KASTERLEE – Restaurant Ambacht in Kasterlee bestaat één jaar. Een ideaal moment voor zaakvoerders Tim en Ellen, broer en zus, om hun restaurant en hun culinaire kunnen te tonen met een smaakvol Onderox-menu. Meteen de perfecte manier om de zaak te leren kennen en te genieten van de lekkere gerechten, boordevol verse producten, en de kenmerkende gastvrijheid.

“De nadruk ligt op verse en kwalitatieve producten, liefst volgens de seizoenen”, stelt chef-kok Tim Moeskops de zaak voor. “We maken geen complexe gerechten, de mensen zullen hier geen vergezochte combinaties op hun bord vinden. De kwaliteit en smaak staan voorop. We hebben een vrij beperkte kaart, maar er is zeker keuze genoeg. Op die manier zorgen we ervoor dat alles altijd vers is. Kant-en-klaar, daar zijn we geen fan van. We maken alles zelf. Elke ochtend wordt er vers brood gebakken, ons ijs draaien we zelf en onze gerechten worden voor de gasten à la minute bereid. We moeten onze naam alle eer aandoen.” Intussen kreeg Tim, heel toepasselijk, ook de erkenning van ‘ambachtsman’. Officieel toegekend door de federale overheid. “Daarbij moet je uitvoerig kunnen aantonen dat je al die handenarbeid zelf verricht en dat je voldoende vakkennis bezit. Huisbereide pasta maken, zelf vlees versnijden, noem maar op. Het was een behoorlijk dik dossier dat tot de erkenning heeft geleid.” Tim en Ellen, die samen de zaak leiden, zijn broer en zus. Een opvallende combinatie. Een garantie op kletterende ruzies, denken wij dan. “Helemaal niet”, lacht Ellen. “Het loopt super zo. We hebben een duidelijke taakverdeling. Tim is chef in de keuken, ik in de zaal”, glimlacht ze. “Vroeger maakten wij ook al zelden of nooit ruzie. Nu zien we elkaar nog vaker, zowat elke dag, en we zijn nog meer naar elkaar toegegroeid. Dat loopt allemaal heel vlot.”

Garantie op verse producten
Bij Ambacht kan je à la carte eten of kiezen voor het vier- of vijfgangenmenu van de chef. Zowel de menu’s als de vaste kaart worden elke vijf weken volledig vernieuwd. Een extra garantie op verse (seizoens)producten. “En heel leuk voor onze vaste klanten. Intussen zijn er al heel wat die elke vijf weken langskomen voor het nieuwe menu. Heel tof.” Elke middag, behalve op zaterdag en zondag, kan je een lunchmenu komen eten. Altijd boordevol verse seizoensproducten. Zeker een aanrader. Naast het lekkere eten staat Ambacht ook voor een gastvrije ontvangst en vriendelijke  bediening in een ontspannen sfeer. “Mensen moeten heerlijk gegeten hebben en het gezellig hebben gehad”, legt Ellen uit. “Onze zaak telt 46 couverts, de plaatsen zijn dus eerder beperkt waardoor we meer tijd aan onze gasten kunnen besteden om het hen zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals onze gasten mee begeleiden in hun keuze van dranken en wijnen, aangepast aan wat ze gaan eten. Tim en ik zijn het gezicht van de zaak, veel klanten spreken ons gewoon bij de voornaam aan.” Bij Ambacht kan je rustig binnen zitten, opteren voor een plaatsje op het terras of het aparte zaaltje binnen reserveren. Ideaal om met grotere groepen, tot 20 personen, apart te zitten of om bijvoorbeeld een vergadering te combineren met een lekkere maaltijd. Het zaaltje zelf kan je zonder meerkost vastleggen.

Rustig blijven groeien
Eind augustus bestaat Ambacht één jaar. Het gaat goed met de zaak, maar Ellen en Tim willen zeker dat er ruimte is om te blijven groeien. “Stilaan worden we een gekend adres in de Kempen om culinair te genieten. Nu gaan we rustig blijven verder groeien, stap voor stap. Op alle vlakken willen we het nog beter maken. Dit zit ‘m vaak in kleinere dingen. Zo hebben we onlangs het aanbod op onze wijnkaart verdubbeld en is ook ons assortiment sterke dranken uitgebreid. We willen alles stukje bij beetje nog beter maken.”

Onderox-menu
Om hun eerste verjaardag te vieren werkten Tim en Ellen volgend feestmenu uit:

ROODBAARS
mousseline van kropsla/krokante bloemkool
***
IERSE BLACK ANGUS DIAMANTHAAS
knolselderpesto/gegrilde aardappel/beukenzwam
***
NEW YORK CHEESECAKE
bosbessen/citroen

Prijs: 44 euro p.p.
Menu verkrijgbaar op donderdag, vrijdag, zondag en maandag. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van vrijdag 24 augustus tot en met maandag 1 oktober 2018.

Ambacht
Lichtaartsebaan 48
2460 Kasterlee
info@ambachtfood.be
www.ambachtfood.be
Keuken open: do, vr, zo en ma: van 12 tot 14 uur en van 18 tot 21 uur
Za: van 18 tot 21 uur
Di en wo gesloten
Volg ons op Facebook en Instagram!


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*