Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

@Cabasse: een feestzaal vol leven

RETIE – In het centrum van Retie, onder de kerkentoren, huist de nieuwe feestzaal @Cabasse. De zaal is in handen van cateringbedrijf CooKINGS, is beschikbaar voor alle soorten feesten en bedrijfsevents en opent de deuren enkele keren per maand voor een sfeervolle activiteit, toegankelijk voor iedereen.

“We waren al enkele jaren op zoek naar een mooie locatie”, zegt Peter Claessen van cateringbedrijf CooKINGS. “Dat hebben we hier zeker gevonden. Taverne Het Lindenhof stond al een tijdje leeg. Wij hebben het kunnen ombouwen tot een feestzaal, met respect voor het verleden. Rustiek, maar toch ook modern. Met veel natuurlijke kleuren.” Zo kwam er boven een loungedeelte waar je een mooi zicht hebt op de zaal beneden. Boven werd er ook plaats gemaakt voor een cocktailbar. Beneden werden de keuken en de toiletten vernieuwd en werd de toog een stuk naar achteren geplaatst om meer zaalruimte te hebben. De zaak is dus geen taverne meer, maar wel een feestzaal. Die is beschikbaar voor allerlei feesten tot zo’n 130 personen. De komende weken zal het terras nog vernieuwd en overdekt worden, waardoor de capaciteit nog stijgt. Ook voor vergaderingen kan je in de zaal terecht. Peter zorgt voor alle benodigdheden zoals een scherm, beamer, microfoon,… Wil je het graag combineren met een hapje en een drankje? Daarvoor zijn er verschillende formules uitgewerkt. Mail naar info@at-cabasse.be voor meer details. Ook voor koffietafels is de zaal trouwens beschikbaar.

Brunch en Beats & Bites
Elke maand staan er ook vaste activiteiten gepland, die opengesteld zijn voor iedereen. Een brunch bijvoorbeeld, niet toevallig ons Onderox-ontbijt van de maand. Met een enorm ruime keuze uit een buffet van warme en koude gerechten. Lekker eten, en een mooie kans om de zaal al eens van binnen te komen bekijken. Elke maand staat er ook een ‘Beats & Bites’ geprogrammeerd. Een all-in-formule met een verwelkoming met cava en fruitsap, een menu aan tafel geserveerd en een party met dj ‘s avonds. Met cocktails, bieren, wijnen en frisdranken. Vergeet wel niet om vooraf te reserveren, ook voor de brunch. Bekijk zeker ook het filmpje over de ‘Beats & Bites’ eens op de website van @Cabasse, onder de rubriek ‘feestzaal’. Zo krijg je meteen een mooi beeld van wat er je te wachten staat op zo’n avond.

Eerbetoon
De naam @Cabasse verwijst naar Juul Kabas, de bekende Retiese volkszanger. “In de volksmond gingen we vroeger ‘bij Kabas’ iets drinken”, legt Peter uit. “Wij hebben dat een beetje gepimpt tot @Cabasse.” Zelfs het logo verwijst naar Juul, met een extra krulletje aan de eerste ‘a’ net zoals aan zijn typische bril. Een korte biografie staat in de zaal zelf op de muur te lezen, met twee prachtige handgemaakte tekeningen erbij. Peter is zelf ook Retienaar. “Dat maakt het natuurlijk extra leuk dat we zo’n toplocatie gevonden hebben hier in het centrum van de gemeente om gezellig te kunnen feesten.”

De komende Beats & Bites vinden plaats op vrijdag 15 juni, zaterdag 28 juli en vrijdag 31 augustus.

Onderox-ontbijt van de maand
Ontvangst met cava of fruitsap
Thee en koffie inclusief

Assortiment mini-broodjes, croissants en chocoladebroodjes
Wit, grof, rozijnen- en suikerbrood
Chocopasta, confituur, hagelslag, kipcurry, krabsalade, préparé
Roerei met spek of gerookte zalm, yoghurt, vers fruit
Mini-donuts en mini-muffins

Traag gegaarde rosbief met mieriksworteldressing
Koude pasta pomodorini
Keikop paté, paté van Hapkin
Augrukjes en gele Amsterdam-ajuintjes
Grove boerenkop met graanmosterd

Erwtensoep met rookworst en spek
Vleesbrood met ahornvleesjus
Kipkotelet grandmère
Krieltjes met rozemarijn

Prijs: 35 euro p.p. (kinderen tot 12 jaar betalen 25 euro p.p.)

Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’ krijgt als dessert een moelleux met ijs geserveerd. De brunchen vinden plaats op zondagen 27 mei, 17 juni, 8 juli en 22 juli 2018.

@Cabasse
Markt 4
2470 Retie
Tel. 014 32 32 30
info@at-cabasse.be
www.at-cabasse.be


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*