Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Cake & Coffee: proeven van ambachtelijke gezelligheid

ZEVENDONK – Cake & Coffee, in het rustieke Zevendonk (Turnhout), is een gezellig koffiehuis waar er elke dag vakmanschap wordt geleverd en geserveerd. Je proeft het onder andere in de verse gebakjes en taarten van zaakvoerster Kristin Peeters en in de koffie zelf, kleinschalig en op ambachtelijke wijze gebrand.

In Zevendonk, in Turnhout, kan je nog echt de Kempense rust vinden. Aan het dorpsplein aan de kerk bijvoorbeeld. In het koffiehuisje Cake & Coffee wordt er rust en onthaasting gepredikt. Zaakvoerder Kristin Peeters opende eind 2015 de deuren van haar koffiehuis. Het concept is intussen niet gewijzigd: een gezellige ontvangst, een lekker bakje koffie of een verse kom thee, eventueel met een smakelijk stukje gebak erbij. Want haar verleden in de bakkerij bracht Kristin maar al te graag mee naar het kerkplein. Elke dag staan er verse taarten en gebakjes klaar die de klanten zeer naar waarde weten te schatten. En waar heel wat fietsers en wandelaars graag een ommetje langs Zevendonk voor doen. Ook het Onderox Fietsfestival is er trouwens de komende maanden kind aan huis. Wie er komt fietsen, krijgt ineens zo’n heerlijk gebakje te proeven.

Vers gebakken en huisgemaakt
Ook bij het ontbijt wordt zo veel mogelijk vers gebakken en huisgemaakt. Bij mooi weer kan je gewoon de dag beginnen aan een tafeltje buiten, ook daar wordt het ontbijt geserveerd. Of je kiest voor een knus plaatsje binnen, waar het onmiddellijk opvalt dat er meer plaats voorzien is voor elk tafeltje dan bij de meeste andere collega-koffiehuizen. Het schept meteen een sfeer van rust en gezelligheid. Niemand zit graag krap tegen andere tafeltjes aangedrukt, toch? Kom je graag met een grotere groep ontbijten? Vanaf 12 personen wordt alles in buffetvorm aangeboden. Zo ben je zeker dat alles mooi samen warm is en kan je ook in grotere groepen écht samen eten. Een extra aanrader: bij het medium en het luxeontbijt krijg je voor één euro extra verse thee in plaats van thee uit zakjes. Zeker doen! En als afsluiter van het ontbijt volgt er nog een stukje huisgemaakte cake.

Capputasty
Naast de traditionele staan er ook heel wat speciale koffies en koffiecocktails op de kaart. De Capputasty bijvoorbeeld, koffie verkeerd met een smaakje naar keuze, en de Zevendonkse Choco, half chocomelk en half koffie met slagroom. “Dat lijkt misschien een rare combinatie”, stelt Kristin. “Maar ik kan je verzekeren dat het zeer lekker is.” En de koffie zelf, die wordt op ambachtelijke wijze gebrand. Zoals het hoort. Voor de liefhebbers van thee is er ook keuze uit heel wat verschillende soorten, in zakjes en vers. Op de kaart vind je het hele jaar door ook dagsoep, pannenkoeken, croques, wafels en allerlei andere drankjes. Vergeet zeker ook niet naar de suggesties te kijken. Elk seizoen brengt voor Cake & Coffee heel wat nieuwe specialiteiten, aangepast aan het weer en telkens met seizoensproducten als basis.

Onderox-ontbijt van de maand
Speciaal voor onze lezers serveert Kristin de komende maand het volgende ontbijt:

Glaasje vers fruitsap
Koffie of thee a volonté
Zoet en hartig beleg
Omeletje of spiegelei met spek
Broodjes, mini-croissant en mini-koffiekoekje
Yoghurt

Prijs: 12,5 euro p.p. (i.p.v. 15,5 euro)

Ontbijt geldig van woensdag 25 april tot en met zondag 3 juni 2018. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’.

Op 13 mei 2018 (moederdag) zal er een ontbijtbuffet worden georganiseerd voor 12,5 euro per persoon. Vergeet niet vooraf in te schrijven!


Cake & Coffee
Zevendonkplein 11
2300 Zevendonk (Turnhout)
Tel. 0496 05 15 26
cake.coffee@telenet.be
www.cakecoffee.be
Volg ons op Facebook!
Open: di tot za: van 9 tot 18 uur, ma en zo gesloten
Ontbijten op zondag wel mogelijk na reservatie


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*