Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Nicoty zet deze zomer het nieuwe terras in het zonnetje

LILLE – De voorbije weken nog eens gepasseerd langs restaurant Nicoty in Lille? Dan zal het je beslist zijn opgevallen dat het er heel anders uitziet. De gevel kreeg een kleurtje, het terras werd helemaal vernieuwd en ook de voortuin en parking ondergingen een make-over. Om dat te vieren presenteren zaakvoerder Nico Deboel en Sofie Ceulemans de hele zomer lang een terrasmenu. Voor een vriendenprijs.

Sinds Nico en Sofie de zaak in 2004 van de ouders van Nico overnamen, voerden ze een systematische vernieuwing door. Eerst kwam de keuken aan de beurt, nadien het interieur van het restaurant en de feestzaal en nu dus de buitenkant. “We wilden die op hetzelfde niveau brengen als het interieur”, vertellen ze. “Wanneer je de binnenkant opfrist, ben je verplicht om dat ook te doen met de buitenkant. We werkten daarvoor trouwens met dezelfde kleuradviseur.”

Inclusief sfeerverlichting
De gevel kreeg een bruin/beige kleur en het uitzicht van de veranda werd strakker gemaakt. Het terras is een pareltje. De vloer bestaat uit een blauwe hardsteen in klein formaat afgewisseld met natuurstenen tegels. Dat terras biedt plaats aan een 50-tal gasten, maar zelfs met een vol huis heb je nog voldoende ruimte om discreet te kunnen babbelen. Het groen werd allemaal nieuw aangeplant. De grote haag vooraan maakte plaats voor een lagere versie met daarboven een nog jonge beukhaag. Ook de parking vooraan werd vernieuwd. Overal werd sfeerverlichting geïnstalleerd zodat je hier op zomerse avonden fijn kunt vertoeven.

Om het nieuwe terras in de kijker te zetten, creëerde chef Nico een heus terrasmenu. Dat biedt de keuze uit drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten. Opvallend: de gerechten werden licht en luchtig gehouden, in lijn met de tijd van het jaar. In het oog springt de entrecote van Belgisch wit-blauw Hoeve Verstappen. “Dat is een slager uit Sint-Lenaarts met wie we al jaren samenwerken”, legt Nico uit. “Zijn vader koopt de runderen van het Belgisch wit-blauw ras en kweekt die verder op met een goede voeding voor een betere smaak. Wekelijks kiest zoon Luc de beste dieren uit en die gaan naar het slachthuis. Nadat het is versneden, komt het vlees naar hier. Een kortere keten kan niet.” Voor alle duidelijkheid: het terrasmenu wordt bij minder goed weer ook binnen in het restaurant geserveerd.

Huisgerookte zalm
Voor visliefhebbers heeft Nicoty nog een nieuwigheid in huis. Voortaan wordt de zalm bij de salades en voor de toasts in huis gerookt volgens de methode van het koude roken. Nico Deboel: “De zalm wordt eerst gemarineerd en dan rust die een nacht. Vervolgens wordt die schoon gespoeld en in de rookkast gehangen gedurende 12 uur. De temperatuur daarin blijft onder de twintig graden. Door het gebruik van zaagsel van eik en appelkers, dat zachtjes smeult, krijgt de zalm een uitzonderlijk smaak.” Op de kaart staan ook lunchgerechten, salades en snacks.


Nicoty

Onderox-menu van de maand
Het vernieuwde Nicoty heet de lezers van Onderox Magazine deze zomer van harte welkom op het vernieuwde terras (of binnen) met een fris menu.


Canneloni van zalmcarpaccio gevuld met tongscharmousse
of
Cavaillon meloen met Italiaanse ham en porto-krentendressing
of
Soep naar het humeur van de chef
------
Entrecote ‘Belgisch wit-blauw Hoeve Verstappen’ met ratatouille en verse frietjes
of
Koolvishaasje met spinazie, gekonfijte trostomaatjes,
paprikacoulli en huisgemaakte aardappelkroketjes
of
Verse pasta met scampi, tomaat, spek, look en champignons
------
Tartaar van ananas en munt met
sorbet van bloedappelsien
of
Verse aardbeien, coulli en
huisgemaakt vanilleroomijs
of
Assortiment van kaasjes
 

Prijs: € 29.50 p.p.
All-in (glaasje cava, wijnen, tafelwater en koffie met zoetigheden): + € 18 p.p.


Geldig van 24 juni t.e.m. 30 augustus 2015. Enkel op reservatie met vermelding van het Onderox-menu.

Nicoty
Visbeekbaan 5
2275 Wechelderzande
Tel. 03 312 36 82
info@nicoty.be
www.nicoty.be
Open: woensdag t.e.m. zondag, maandag en dinsdag gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*