Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Nicoty viert 30-jarig bestaan met feestelijk menu

WECHELDERZANDE – September is een cruciale maand in de geschiedenis van restaurant Nicoty. Op 15 september 1984 openden de ouders van huidig zaakvoerder Nico Deboel het toenmalige ijssalon. In september ’94 openden ze het achterste gedeelte met de feestzaal, en in september 2004 nam de zoon de zaak over. September 2014 presenteren Nico en echtgenote Sofie Ceulemans een feestelijk Onderox-menu om het 30-jarige bestaan te vieren.Nicoty heeft in die dertig jaar een hele weg afgelegd. Vader en moeder startten de zaak als een ijssalon die zeker in de zomer veel volk over de vloer kreeg voor een ijscoupe en een pannenkoek. Wanneer zoon Nico de hotelschool verliet en mee in de potten kwam roeren, werd de ommezwaai naar restaurant ingezet. Door consequent te blijven inzetten op het restaurantconcept, wordt Nicoty anno 2014 door ieder gerespecteerd als een kwaliteitsvolle eetgelegenheid. Zeker nadat het interieur vorig jaar plaats maakte voor frisse kleuren en nieuw meubilair.

Minder maar verfijnder
Ook de manier van tafelen is in de loop der jaren veranderd, weten Nico en Sofie. “Vroeger, en dan spreken we over twintig jaar geleden, namen de mensen een schotel. Nu is dat meestal een volledig menu met voor-, hoofd- en nagerecht.  Tegelijk zijn er nogal wat mensen die à la carte eten. Vroeger moest het ook vooral veel zijn terwijl de klanten tegenwoordig kiezen voor verfijning in eten en drinken. Zo breidden we het drankenassortiment flink uit. Twee jaar geleden hadden we één gin, nu zijn er dat vijf waarvan enkele exclusieve. En ze worden wel degelijk gedronken. Hetzelfde geldt voor cognac en whisky.”

Ook de gerechten zelf zien er tegenwoordig anders uit. “De roomsausen zijn grotendeels voorbij. Wanneer we die nu toch maken, zijn die een stuk lichter. Mensen willen een goed stukje vlees of vis, een fijn sausje en een uitgebreider groenteassortiment. Ze willen voldoende hebben gegeten maar willen zich niet overeten. Dat sluit aan bij de levensstijl van de mensen. De echte zware arbeid is grotendeels verdwenen waardoor mensen ook niet zoveel calorieën meer verbranden. Ze spenderen bewuster en gaan meer voor de smaak.”

Een avondje uit
Uit eten draait om meer dan het eten. “Mensen willen genieten van een avondje uit, het is meer een uitstap geworden.” Nicoty gaat niet voor de exclusieve keuken, maar voor betere gerechten met goede, eerlijke producten die aan tafel worden gebracht door Sofie. In de keuken waakt chef Nico over de kwaliteit. “We blijven zweren bij huisgemaakt, van broodjes over koekjes tot ijs en de fonds. Hiermee tonen we dat we respect hebben voor onze klanten. Dat respect moet je verdienen want anders kan je geen dertig jaar restaurant houden.”
Tekst: Paul Huysmans
 

Onderox-restaurantmenu
Nico en Sofie van restaurant Nicoty nodigen je uit om mee de 30-jarige verjaardag van hun restaurant te vieren. Dat doen ze met een aantrekkelijk geprijsd menu

Menu Nicoty 30-jarig bestaan
Trio van hapjes
***
Terrine van eendenlever en ham
met Elexir D’anvers en speculoos
***
Pompoensoep met vanilleparfum
en grijze garnaaltjes
of
Gegratineerd taartje van pastinaak en rivierkreeft (supplement € 8)
***
Champagnesorbet
***
Duo van lamsfilet en ragout van de bout met aardappelgratin
of
Schelvishaasje met bladspinazie, graanmosterd en bieslookpuree
***
Peer en chocolade
of
Een uitgelezen assortiment van kaasjes

Prijs: € 42 p.p.

All-in: glaasje cava, aangepaste wijnen, tafelwater en koffie met zoetigheden
+ € 22 p.p.

Geldig van 27 augustus t.e.m. 30 september 2014. Enkel op reservatie met vermelding van het Onderox-menu.


Nicoty
Visbeekbaan 5
2275 Wechelderzande
Tel. 03 312 36 82
info@nicoty.be
www.nicoty.be

Open: woensdag t.e.m. zondag, maandag en dinsdag gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*