Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Getest: het hapjesarrangement bij ZenClusive

MOL – ZenClusive doet zijn naam alle eer aan. Drie uur in de privé-wellness brengt je in een staat van complete ontspanning en harmonie. Zen dus. Tegelijk ervaar je het exclusievere door de knappe inrichting met indirecte verlichting, een flakkerende haard, lig- en rustzetels en een mooie tuin met zwembad en jacuzzi. De easy listening-muziek op de achtergrond doet de rest. Drie uren in zo’n omgeving vliegen voorbij.

‘Of ik het goed gevonden heb?’ begroet uitbaatster Sabrina Houben me. Ruim drie jaar geleden opende ZenClusive de deuren in een prachtige nieuwbouw in een residentiële Molse wijk. Dat doet potentiële bezoekers misschien wat twijfelen of dit wel voor hen is, maar de gastvrouw neemt zulke twijfels meteen weg. De ontvangst is hartelijk en warm, helemaal in lijn met de faciliteiten die ze een verdieping lager ter beschikking stelt: Finse sauna, infrarood sauna, hamam, verwarmd zwembad en een jacuzzi. Om tussendoor op adem te komen staan ligbanken en een salon klaar. De korte rondleiding brengt ons ook naar buiten, richting hamam en jacuzzi. Het zwembad ligt dicht. “Van eind oktober tot het voorjaar verwarmen we dat niet. De ervaring leert dat het in die periode erg weinig wordt gebruikt”, legt de zaakvoerster uit. Er blijft nog voldoende over om je drie uur te vermaken, zo zal blijken.

Voldoende afkoelen
Starten doen we met de Finse sauna. Of toch niet. Eerst even van het glaasje cava nippen, want ter verwelkoming staat een fles bubbels in een ijsemmer. Op aangeven van uitbaatster Sabrina duiken we vervolgens onder de warme regendouche en drogen we ons goed af. “Het zweten zal sneller op gang komen”, weet ze. De sauna staat op 80°C – niet overdreven dus – en om het hittegevoel te versterken, gaat een pollepel water op de stenen. Dat blijkt licht geparfumeerd zodat een fijn aroma zich door de cabine verspreidt. Plaatsnemen kan op twee niveaus en een zandloper geeft de tijdsduur aan. Als opwarmer volstaat een kwartiertje en een koude douche brengt verkoeling. “Om je lichaam weer te laten stabiliseren rust je minstens zolang dan dat je in de sauna zat”, had Sabrina gewaarschuwd. Met een kast vol tijdschriften breng je die periodes vlot door. De gashaard mag nu wel af want die stookt ook de rustruimte moeiteloos naar saunaniveau.

Met een druk op de rode knop springt de infrarood sauna in werking. Lampen in je rug, aan je benen en aan het plafond verspreiden een ander soort warmte maar wekken genoeg hitte op om het zweten weer snel op gang te brengen. Infrarood wordt beschouwd als helend voor gewrichts- en spierpijnen en het dient gezegd: na afloop voelt die stramme rug een stuk beter aan.

Inmiddels is de hapjesschotel gearriveerd met een variatie aan warme hapjes in een langwerpig schoteltje en vers gesneden fruit op het bord. De schotel wordt via een doorgeefluik geleverd zodat je privacy gegarandeerd blijft.

De tijd gaat snel
Voor het vervolg moet ik naar buiten, de trap op om weer het grondniveau te bereiken. Daar liggen het zwembad, de hamam, een overdekt en een zonneterras en de whirlpool. Om ongewilde blikken geen kans te geven is de tuin volledig omheind. Ik heb al in Turkse stoombaden gezeten die meer damp verspreiden, maar deze voelt ook goed aan, met een eucalyptusgeur die de luchtwegen extra open zet. Ook buiten bevindt zich een douche en – joepie – wordt het water na eventjes wachten warm.

Er valt een beetje regen, maar die deert niet omdat ik intussen in het warme water van de jacuzzi heb plaatsgenomen. De ‘jets’ masseren rug, billen en benen à volonté. Buiten is geen klok te bespeuren en wanneer ik even later weer beneden kom, blijkt de tijd al bijna verstreken, zo snel vliegt die hier. “Mensen die twee uur reserveren, zeggen vaak dat het ze spijt dat ze geen drie uur boekten”, vertelt Sabrina. Ze staat erop mij persoonlijk uitgeleide te doen en stipt nog even aan dat ZenClusive behalve een privé-wellness nog andere diensten aanbiedt. “We zijn vooral gespecialiseerd in afslanking, permanente ontharing en huidverbetering. Voor de huidverzorging doen we een beroep op producten van Environ en de skin care make-up van Jane Iredale. Dagarrangementen met duobehandelingen zoals peeling en massage zitten ook in ons aanbod.”
Redenen genoeg dus om snel nog eens terug te keren.

Tekst: Paul Huysmans

Speciaal voor de Onderox-lezer
ZenClusive biedt aan lezers van Onderox Magazine de mogelijkheid om kennis te maken met de wellnessfaciliteiten aan een mooie korting.

3 uur gebruik van alle wellnessfaciliteiten
fles cava per 2 personen
hapjesschotel
Badlinnen, slippers en productgebruik

Normale prijs € 85p.p., nu € 75 p.p. mits vermelding van ‘Onderox-arrangement’ bij je reservatie. Aanbod geldig tot 31 januari 2014.

Zen.Clusive
Ispralaan 52
2400 Mol
Tel.: 0477 95 63 77
info@zenclusive.be
www.zenclusive.be


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*