Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

La Belle, de verborgen parel in het groene Bel

GEEL – Culinaire genotzoekers hebben er een adresje bij. In alle stilte opende Peter Vangenechten (31) anderhalf jaar geleden zijn restaurant La Belle in het Geelse gehucht Bel. Via mond-aan-mondreclame bouwde hij intussen een trouw publiek op, maar tegelijk staat vast dat velen deze culinaire parel nog niet hebben ontdekt. Daarom presenteert La Belle een mooi kennismakingsmenu aan de lezers van Onderox Magazine.

Drie jaar heeft de zaakvoerder erover gedaan om van de oude hoeve met schuur, koeienstal en hooizolder een hedendaags restaurant te maken. Bij het betreden treden de warme kleurtinten je tegemoet en het geheel straalt harmonie uit. “De inrichting heb ik allemaal zelf ontworpen, tot en met de kleur van de poten van de stoelen”, glundert de chef, wat gelijk zijn liefde voor compositie aangeeft. Een liefde die terugkomt in zijn borden, of wat dacht je.
In stijgende lijn
Peter Vangenechten legde een mooi parcours af. Na zijn opleiding in Ter Duinen in Koksijde trok hij zuidwaarts, meer bepaald naar de Côte d’Azur waar hij ging werken in een 2sterrenzaak. Terug in België bekwaamde hij zich onder de vleugels van Frank Fol in de Sire Pinock in Leuven en was hij vier jaar sous-chef in Hilton Antwerpen. Als chef-patissier behaalde hij met De Koopvaardij in Stabroek mee de eerste ster en als sous-chef  bij Nuance in Duffel een eerste en nadien een tweede ster. “Met mijn eigen zaak heb ik geen sterrenambities”, voegt hij daar meteen aan toe.

“Zelf ben ik van Bel afkomstig maar ik heb nooit het genoegen gehad om voor het Kempense publiek te koken”, vertelt hij. “Voor mij is het belangrijk dat mensen tevreden buiten gaan, dat ze iets nieuws hebben ontdekt en dat ze gezellig getafeld hebben. En dat ik dit kan combineren met mijn roots waar ik trots op ben, vind ik geweldig. Het merendeel van de mensen kiest ervoor om uren te tafelen. Om die reden hebben we onder andere ook gezorgd voor comfortabele stoelen”, lacht hij. “Voor ons is uit eten gaan meer een belevenis. Je moet de mensen verrassen en hen een aangename middag of avond bezorgen.”

Zoeken naar smaakcombinaties
Zijn keuken omschrijft hij als hedendaags met een klassieke basis: geen ‘gellekes’ maar structuren en een voortdurend zoeken naar smaakcombinaties. Zijn creaties moeten toegankelijk zijn voor een groot publiek. Dat is trouwens erg gevarieerd, “van gepensioneerden tot jongeren die net hun rijbewijs hebben behaald”, legt Peter Vangenechten uit. Gastvrouw Ellen Van Ginniken zorgt voor een warm onthaal en een vlotte bediening aan tafel.

De wijnkaart stelde de chef/uitbater zelf samen. Die is erg gevarieerd en telt momenteel 107 referenties met voor Frankrijk vooral aandacht voor de Bourgogne, aangevuld met Italië, Spanje en Portugal.

Op het ritme van de horeca
Eten bereiden loopt als een rode draad door het leven van Peter Vangenechten. “Ik herinner me dat ik in de lagere school spreekbeurten gaf over milkshake en dergelijke. Ik ben hotelschool gaan volgen van zodra dat kon en vanaf mijn 16 jaar heb ik altijd weekendjobs in de horeca gedaan. Ik ben daarin opgegroeid en heb me de levensstijl helemaal eigen gemaakt. Ik zou niet meer anders willen. Vraag me niet om op zaterdag of zondag niet te werken, ik zou me die dagen gewoon vervelen.”
Tekst: Paul Huysmans


Onderox-restaurantmenu
Chef/uitbater van La Belle Peter Vangenechten nodigt je graag uit voor een kennismaking met een mooi geprijsd menu.

Nobashi garnaal/Witte Ponzu/Komkommer/Handgerolde Cous-Cous
***
Rund ‘Wit Bauw’/Pastinaak/Dooierzwam/
Cevenne ui/jus citroengras
***
Rijstpap “La Belle”
***
Chocolade/Chocolade en Chocolade
***
Extra bordje kaas van “Van Tricht” 
(supp. € 9 p.p.)

Prijs: € 46 (i.p.v. € 58)
Koffie met zoetassortiment (€ 5, normaal € 7)

Aanbod geldig tot 31 oktober 2013. Enkel na reservatie met vermelding van ‘Onderox-menu’.

La Belle
Bel 162
2440 Geel
014 70 84 51
info@la-belle.be
www.la-belle.be

Open: van 12 tot 14 en van 18.30 tot 21.30 uur, gesloten op dinsdag en woensdag


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*