Helemaal op smaak

Bardo combineert stijlvolle lounge bar met een trendy brasserie

Gepubliceerd: 27 mei 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 209

TURNHOUT — De Grote Markt van Turnhout is een aanwinst rijker. Horeca zaak Bardo opende begin mei voor het eerst écht de deuren. Sinds eind vorig jaar kon je er al wel terecht voor afhaalgerechten. Bardo brengt een lounge bar en een moderne brasserie samen, elk met zijn eigen kaart en typerende gerechten. “Wij zijn een jong team dat iedereen wil laten genieten van eten en drinken”, stelt zaakvoerder Michaël Serrien.

21 oktober 2020. De datum stond met stip genoteerd in de agenda bij het team van de gloednieuwe Turnhoutse horecazaak Bardo, helemaal klaar om te openen. Maar twee dagen vooraf moest iedereen opnieuw in lockdown. En dus werd de opening van de zaak uitgesteld. Tot begin mei dus, al kon Bardo al wel een eerste voorsmaakje geven via zijn afhaalgerechten. “Maar tot begin mei hebben we dus niemand aan tafel bediend”, legt zaakvoerder Michaël Serrien uit. “Een absurde situatie. De opluchting dat we nu wel open mochten, was des te groter. Bij elke horecazaak uiteraard, maar misschien bij ons nog net ietsje meer.”

TWEE IN ÉÉN
En dus kan Bardo zich eindelijk aan de wereld tonen. “Wij bundelen twee concepten in één”, klinkt het. “Een lounge bar waar je drankjes en fingerfood kan krijgen, ideaal om te aperitieven ook, en een brasserie waar je uitgebreid kan lunchen en dineren.” Echte brasserieklassiekers zoals huisbereid stoofvlees en videe. Maar net zo goed hamburgers, een vispannetje, spareribs of een ‘krok’. “Op elke kaart staan wel enkele ‘speciallekes’. Een bagel met carpaccio bijvoorbeeld of Leffe stoofvleesbitterballen. We werken daarnaast met een uitgebreide selectie aan seizoensgebonden suggesties.” Daar zijn momenteel o.a. asperges op z’n Vlaams op te vinden en een ‘entrecote Uruguay’. “Een mooi stukje Zuid-Amerikaanse rundsentrecote, mooi gemarmerd en van een rund dat graangevoederd werd.”

HIP EN TRENDY
Vincent Bourgeois brengt als chef-kok meer dan 20 jaar ervaring mee naar de keuken. In elk gerecht kan je zijn signatuur wel terugvinden. Michaël neemt de taak van zaakvoerder op zich, zijn zoon Maxim is gastheer en zaalverantwoordelijke. “We zijn een jong team dat iedereen wil laten genieten van eten en drinken. De beleving is daarom heel erg belangrijk. We hebben veel aandacht geschonken aan het interieur en de inkleding. Zo proberen we met onze terrassen al net ietsje meer te doen dan andere zaken en tonen we binnen helemaal dat we een trendy en hippe zaak zijn die toch een breed publiek kan aanspreken. Een rustgevende setting waarin je je thuisvoelt en even kan vluchten uit de wereld.”

BIER EN STERKE DRANKEN
Verder valt de ruime selectie aan sterke dranken op, met een breed assortiment aan gins, whisky’s en cocktails. “Ook op het vlak van bieren kunnen we één van de ruimste selecties aanbieden van alle brasserieën in Turnhout. Toch iets om trots op te zijn.” Als klant kan je uiteraard zowel de lounge bar als de brasserie aansluitend bezoeken. “Aperitieven met wat ‘bits & bites’ in de lounge bar bijvoorbeeld, daarna in de brasserie genieten van een hoofdgerecht en afsluitend nog een pousse-café nemen in de veranda of opnieuw in de lounge bar.” Een ideale manier om de nieuwe zaak te leren kennen.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
Geserveerd in de lounge bar:

  • Cocktail of mocktail van het huis of huisaperitief
  • Keuze uit vier soorten fingerfood: empanadas, skewer naar keuze, gepaneerde visstengels

Daarna wordt het hoofdgerecht en het dessert geserveerd in de brasserie:

  • Classic Bardo Burger of Classic Bardo Veggie Burger
  • Tiramisu of chocolademousse

Prijs: 38,80 euro p.p.
Voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 26 mei t.e.m. zondag 18 juli 2021.

Bardo
Grote Markt 77 - 2300 Turnhout
Tel. +32 (0)14 279 279
info@bardo.be
www.bardo.be
Open: Ma, wo, do, vr, zo: vanaf 10 uur
Za: vanaf 9 uur
Di gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.