Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Orangerie: eten waar je vrolijk van wordt

BALEN – De Orangerie in Balen heeft op enkele jaren tijd zijn plaatsje veroverd binnen de top van de Kempense restaurants en brasseries. En daar zit de passie en energie die zaakvoeders Dave Pelemans en Kris Belmans elke dag opnieuw in gerechten steken vast wel voor iets tussen. En nu de zon zich steeds meer laat zien: kies voor een plaatsje in de ruime veranda of op het terras. En probeer dan maar eens om niet te lang te blijven plakken.

Het gaat goed met De Orangerie in Balen. “We zitten nog altijd in een stijgende lijn”, zegt medezaakvoerder Dave Pelemans. “De lat ligt hoog, maar zo hebben we het graag. We houden vast aan het vertrouwde concept waarmee we gestart zijn en blijven zaken verbeteren waar het kan. Dat betekent dat we in de eerste plaats zoveel mogelijk zelf doen. De fonds, de sauzen, noemt maar op. En dat we altijd een originele toets aan een gerecht proberen mee te geven. Zo hebben we een heerlijk voorjaarsgerecht samengesteld waarbij we pladijs combineren met een zoetzuur van rabarber en romanesco.”

“We gaan niks onnodig wijzigen, maar proberen wel af en toe nieuwe dingen uit. Zo zullen we onze nieuwkomer van vorig jaar, het ‘sharing plates menu’ vanaf mei elke donderdag serveren in een nieuw jasje, ‘Sharing Plates Italia’.  Dezelfde formule, maar met leuke, Italiaans geïnspireerde gerechten om te delen.

Kalfszwezerik of slibtongetjes
Bij De Orangerie kan je rustig komen ontbijten, lunchen of dineren of langskomen voor een koffie met vers gebak of een snelle hap. Voor wie liever à la carte eet, is de kalfszwezerik een aanrader. Geserveerd met een sausje van Kasteelbier Rouge. “Zo vind je het nergens anders. We krijgen zelfs regelmatig mensen over de vloer die daar speciaal uit Nederland voor naar hier komen.” Andere specialiteiten van het huis zijn de slibtongetjes en het stoofpotje van varkenswangetjes. En wie speciale wensen heeft - allergie, glutenvrij of een bijzonder dieet – krijgt altijd lekkere gerechten op maat geserveerd.

Proeversmenu
Wie zich helemaal wil laten verrassen, kan op maandag langskomen voor het proeversmenu. Daarbij worden verschillende kleine gerechten geserveerd die je de mogelijkheid geven om de kunsten van de chef en heel wat verschillende smaken te ontdekken. “Als je gepassioneerd met koken bezig bent, is zoiets natuurlijk fantastisch om te doen. En stiekem helpt het ons ook om dingen uit te proberen die we later op onze kaart kunnen plaatsen.”

Helemaal goedgezind
Denk bij al dat lekkere eten nog het kenmerkende loungy interieur van de zaak of net het prachtige terras, een absolute aanrader als de zon zich de komende weken laat zien, en het water komt al in de mond. Want uit eten gaan is zoveel meer dan enkel lekker eten op je bord. Een mooie locatie, vlotte en vriendelijke bediening… Ook dat hoort bij het plezier van uit eten gaan. Het zorgt er allemaal voor dat je in De Orangerie op slag helemaal goedgezind wordt.

Speciaal voor onze lezers serveren Dave en Kris met veel liefde en zorg het volgende menu:
Vitello Tonato / Kalfsgebraad / Mousse van Tonijn
of
Pladijs / zoetzuur van Rabarber / Romanesco / Venkelbouillon
***
Kabeljauw / Broccoli / Schaaldierenbéarnaise
of
Stoofpotje / Varkenswangen / Lenteslaatje
***
Passievrucht / Kokos / witte Chocolade

Prijs: 36 euro per persoon

De onderox-lezers bieden we na het menu een heerlijke ‘after dinner koffie of thee’ aan.

Verkrijgbaar van woensdag tot maandag. Enkel voor wie reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Menu geldig van woensdag 22 maart tot en met zaterdag 22 april.

De Orangerie
Vaartstraat 123
2490 Balen
014 81 18 27
info@brasseriedeorangerie.be
www.brasseriedeorangerie.be
Reserveren kan ook via de website!
Dagelijks open vanaf 9 uur, dinsdag gesloten.


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*