Talent van eigen bodem

Romi Vosters: 'Plezier maken en enorm veel nieuwe dingen leren'

Gepubliceerd: 28 april 2020  |  Onderox editie: 199

Sinds begin februari kreeg dit magazine de erg gewaardeerde medewerking van Romi Vosters, studente aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Als stagiaire ging ze aan de slag om foto’s te maken, voor en achter de schermen, en leverde ze filmpjes en grafisch werk aan voor ons magazine, onze sociale media en al onze andere activiteiten. Een impressie van een stageperiode die helaas half maart nogal abrupt stopte toen een zekere Covid-19 ons leven ging beheersen.

Romi Vosters: “Stage? Dat woord linkte ik aan een spannende, stressvolle periode vol leerrijke ervaringen. Wat gaat er allemaal gebeuren? Welke taken die ik tot een goed einde moet brengen ga ik krijgen? Paniek… Misschien was dat wel een betere omschrijving toen ik aan de vooravond van mijn stage stond…”
“Maar… Al mijn veronderstellingen waren fout. Want stage lopen is gewoon geweldig! Vanaf het begin was het een leerrijke ervaring. Ik ontmoette nieuwe mensen, breidde mijn sociale contacten uit en leerde ook zelfstandig werken. En nog zoveel meer… Voor mij was het niet gewoon leerling zijn en enkel doen wat je opgedragen wordt, maar net van mezelf laten horen, inbreng hebben in wat van mij verwacht werd. Interesse tonen en mee nadenken over mogelijke vernieuwingen. Een periode waarin je plezier maakt en waarbij je je volledig kan inwerken in de werkwereld.”
“De eerste week, ik weet het nog goed, had ik een belangrijk doel gesteld: ik wou ervoor zorgen dat mijn foto’s goed genoeg waren om te publiceren in het magazine. Zorgen dat iedereen vanaf week één tevreden over mij was. Maar al gauw had ik door dat die aanpak toch niet echt ‘ik, Romi’ was. Ik ging steeds meer voor mijn eigen inbreng zorgen en mijn eigen stijl verwerken in de opdrachten die ik kreeg. Zorgen voor gepaste beelden die gebruikt konden worden in het magazine, beelden die mijn eigenheid benadrukken. Ik kreeg ook zelf steeds meer verantwoordelijkheid, heel erg fijn!” “Als ik erop terugkijk, dan kan ik niet anders zeggen dan dat mijn stageperiode fán-tás-tísch was! Ik heb enorm veel kennis opgedaan en leerde de tips en tricks waarmee ik mijn werk nog beter kan maken. Ik ben heel erg blij dat het team van Onderox Magazine mij deze kans heeft geboden. Er zat enorm veel variatie in de opdrachten. Van het fotograferen tot grafisch ontwerpen, van het bijwonen van de première van de film van Stig Broeckx als echte persfotograaf — ik was zelfs te zien op Het Journaal — tot het bijwonen van allerlei vergaderingen en zelfs een teambuilding. Ik bezocht bierproefavonden, restaurants, muziekoptredens, modezaken, mocht mee op interview met fascinerende mensen… Ik leverde meer dan 600 foto’s af, heb de hele Kempen doorkruist en enorm veel leuke, lieve mensen leren kennen. En ik heb niet stilgezeten — dat is ook niks voor mij — en daarvoor, en voor mijn hele stageperiode, wil ik het ganse Onderox-team van harte bedanken!

MEER INFO:

@romivostersphotography

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer lezen over
fotografie

Meer Talent van eigen bodem

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.