Bijzondere trends

Stoere zomermode voor heren

Gepubliceerd: 25 april 2024  |  Door: Lidi Van Gool  |  Onderox editie: 241

And just like that is de winter voorbij. De temperaturen zijn nog fris maar in de mode schijnt de zon. Het is tijd om van de sofa te komen en je motivatie, om in topconditie de zomer in te gaan, een flinke opkikker te geven. Of je nu een liefhebber van de zomer bent of niet, een zonnige dag fleurt je humeur meteen flink op. Dat geldt ook voor wat je gaat aantrekken: luchtige stoffen, zoals linnen met een gewassen look, natuurlijke kleuren en een comfortabele stijl genieten ieders voorkeur en brengen je direct in een feeststemming. Natuurlijke poedertinten zoals groen, blauw en zand zijn populair, maar er is ook ruimte voor felle kleuren en drukke ruitjespatronen.

Zeg je zomer, dan denk je aan vakantie. Mannen en jongens gaan dan meestal voor een goede mix tussen casual en formeel, maar vandaag gaat het meer over een verfijnde uitstraling én een goed ontwerp. Niet vreemd dus dat we ruimte maken voor ontspannen kleding. Zo zien we dat de pasvormen geleidelijk losser zijn gaan zitten. Natuurlijk ervaar je hierdoor meer bewegingsruimte en draagcomfort. Bovendien laat losse kleding meer lucht circuleren rond je lichaam en dat is erg handig tijdens de volgende recordbrekende hittegolf. Ontspannen pasvormen geven je outfit ook meteen een meer casual uitstraling. Perfect voor activiteiten zoals een lentefeest, strandwandelingen en daguitstapjes met de kinderen. Toch blijft één zaak hetzelfde: comfort én stijl gaan hand in hand. Jeans hebben dit seizoen bijvoorbeeld een meer relaxte pasvorm en rechte pijpen. Deze easy-going trend zie je ook terug in hemden en tops, denk aan piqué overhemden, knitted poloshirts en fijngebreide T-shirts. Zachte en luchtige stoffen met een lichte stretch maken elke activiteit aangenaam. Polo’s met V-hals, in een lichte effen kleur of juist een gedurfd streepmotief, voegen een vleugje verfijning toe aan het klassieke poloshirt, waardoor je het bij elke gelegenheid kan dragen. Knitted truitjes en polo’s hebben een luxe uitstraling en geven elke outfit een upgrade. Perfect dus om te dragen met een sneaker en een leuk pak voor een sportieve look of een linnen blazer voor (semi-)formele gelegenheden. Nieuw dit seizoen zijn T-shirts met statement artwork in 100% katoen in diverse kleuren. Je draagt ze met jeans, een cargobroek of een leuke short, je kunt er alle kanten mee op.

EXPERIMENTEREN
Ga voor een frisse zomerlook door T-shirts en polo’s te combineren met felle kleuren in neongroen of roze. Maak de look af met een lichtblauwe denim short voor de perfecte zomerlook. Zijn de ochtenden en avonden nog fris, geen probleem. Maak de look compleet met een stijlvolle en praktische jas of een comfortabele trui. Meer subtiel is een tijdloze outfit in pasteltinten, mint, blauw, geel of beige. Combineer bijvoorbeeld een luchtig hemd met een chino-short en je hebt meteen een perfecte look om tijdens de iets koelere dagen te dragen met een lichtgewicht zomerjas. Een must have dit seizoen is het botanische shirt. Deze shirts kenmerken zich door zomerse prints met bijvoorbeeld bloemen, bladeren en palmbomen geïnspireerd op de natuur of een tropisch eiland als Hawaï of Bora Bora. Perfect voor een casual look op vakantie gecombineerd met een denim short of zwembroek. Maar ook goed voor een zomers chique look op het werk door er een chino onder te dragen.

LUCHTIG LINNEN
Linnen is een sterke, luchtige stof met vochtabsorberende eigenschappen en lichtgewicht comfort, hierdoor is het een favoriet en een échte zomerstof. Daarmee blijf je ook op de warmste dagen van het jaar comfortabel en stijlvol. De luchtige textuur van linnen zorgt ervoor dat het aangenaam koel aanvoelt op de huid. Bovendien is linnen opmerkelijk slijtvast. De karakteristieke kreukels die (snel) ontstaan tijdens het dragen voegen een nonchalante elegantie toe aan je outfit. Toegegeven, daar moet je van houden. Of je nu kiest voor een stijlvol linnen overhemd of speelse linnen shorts, je blijft comfortabel, zelfs op de heetste zomerdagen.

LAAT JE BENEN EN ARMEN ZIEN
Geen zomer zonder shorts voor de heren want wat geeft meer een zomers gevoel dan een korte broek? Eén zaak is zeker, korte broeken worden steeds korter en korter. We zien vooral superkorte shorts die een groot deel van de billen bloot laten. Een vrijblijvend advies: even goed gaan trainen! Van felgekleurde zwembroeken op het strand tot korte chino’s voor op het kantoor, het lijkt erop dat mannen de herfst zullen ingaan met sexy gebronsde benen. Uiteraard blijft het belangrijk waarmee je deze korte broek combineert. Zijn het comfortabele teenslippers en een speels T-shirt met een neonkleur of een paar vlotte sneakers met een klassiek poloshirt? Gebruik deze zomer om te experimenteren met diverse stijlen. Ga je voor een meer preppy tintje, dan combineer je bijvoorbeeld een grijze short met een trui, een overhemd met kraag en stevige loafers. Als je nieuw bent in de trend van korte shorts, begin dan met een donkerblauw of denim exemplaar. Maak je je zorgen dat je spullen uit je zakken vallen? Geen probleem! Kies dan een comfortabel paar, compleet met ritsen. Deze zomer mag je ook letterlijk in je hemd staan. Tanktops uit de jaren ’70 zijn helemaal terug in de mode. De stijl heeft een inherent bohemien gevoel, maar kan met een beetje styling een stevige grunge outfit worden. Mesh of fijngebreide stukken zijn een geweldige manier om textuur en dimensie aan een outfit toe te voegen. Deze mouwloze tops zijn gemakkelijk te combineren en kunnen altijd de plaats innemen van een klassiek wit T-shirt. Combineer de top sportief met een jeans en een paar toffe sneakers of creëer een meer relaxte look met een zachte jeans met wijde pijpen. Tanktops in netstof zijn super populair, maar je kunt deze mesh-trend elke dag gebruiken door te kiezen voor een geweven polo of ‘button-down’ hemd in dit materiaal. Het model is klassiek maar de uitvoering zorgt voor een creatieve twist. Hoewel deze tops van gaas er goed uitzien en enigszins doorzichtig zijn, zijn ze verre van dun en zijn de gaatjes zo klein dat het niet als een te groot moderisico zal aanvoelen. Je kunt deze tanktop nonchalant aan het strand dragen of combineren met een jeans voor een avondje uit. Of je nu alleen de top draagt of je draagt hem over een T-shirt, je zal zeker gezien worden! Het goede nieuws is dat het mesh-ontwerp, in tegenstelling tot sommige andere lichte breisels, luchtig genoeg is om ervoor te zorgen dat je niet oververhit raakt, waardoor het ook de perfecte keuze is voor zomerse dagen en nachten. Je draagt ze op shorts of een lange broek, in klassieke kleuren als zwart, wit of donkerblauw. Afgetrainde armspieren zijn natuurlijk een must. Vandaar dat we je deze mannentrend nu al signaleren. Heren, er is werk aan de winkel!

Meer lezen van Lidi Van Gool
Meer lezen over
mode

Meer Bijzondere trends

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.