Bijzondere trends

Damesmode: een nieuwe lente, een nieuw geluid

Gepubliceerd: 29 februari 2024  |  Door: Lidi Van Gool  |  Onderox editie: 239

De lente is een tijd van vernieuwing en frisheid, dat zien we ook in de mode terug, met een vergelijkbare opleving en een gedeeltelijke terugkeer naar vroegere trends en stijlen. Terug naar het verleden gaan is helemaal in, waarbij ouderwetse elementen gecombineerd worden met moderne twists.

Dit seizoen domineren in de modewereld nostalgische elementen uit de jaren ’90. Strakke lijnen, eenvoudige silhouetten en neutrale kleurenpaletten domineren de collecties. Er is geen beter moment om te investeren in de perfect passende blazer, een fris gestreept overhemd en het belangrijkste stuk, een stijlvolle riem als finishing touch voor elke outfit. Denk aan oversized blazers, wijde broeken en simpele shirts. Less is more lijkt het motto te zijn, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en vakmanschap. Deze minimalistische benadering zorgt voor tijdloze en veelzijdige stukken die gemakkelijk te combineren zijn. Na een aantal seizoenen vol doorschijnende jurken en op lingerie geïnspireerde details, staat de doorschijnende rok deze lente in de schijnwerpers als een pittige look om dag en nacht op de proef te stellen. Een kokerrok valt prima te combineren met een zachte trui met ronde hals. Draag er een bomberjack bij en een dikke riem voor een sterke krachtige look.

WITTE JURK
Sobere jurken zetten de toon en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen in neutrale kleuren. Deze jurken zijn vaak van knielengte met een aansluitende top, waardoor een strakke en sobere uitstraling wordt gecreëerd. Helemaal in is de volledig witte jurk. Variërend van transparant tot geborduurd en bewerkt met kanten applicaties: dit engelachtig wit met een sexy twist is een duidelijke verschuiving weg van de euforische kleuren en de pastels die wel elk voorjaar komen piepen. Daarnaast zijn er ook weer comfortabele hemdjurken in diverse kleuren en prints. Zeg vaarwel tegen Barbie-roze, de populairste kleur dit voorjaar is levendig rood en alle schakeringen tussen roze en oranje. Ga voor stoer en draag ze van top tot teen, of gewoon als een verrassende flits van helderheid met een accessoiretas of met opvallende toffe schoenen. Deze kleur is de perfecte combinatie met rijke cacao- en zachte crème-tinten. Andere populaire tinten gaan van donkerblauw tot lichtblauw en alle tinten grijs. Spannende nieuwe kleuren — mosterdgeel, inktblauw en turkooisgroen — doen ook hun intrede in diverse prints. Een andere populaire combinatie is een eenvoudige tanktop gedragen op een midi-rok of bijpassende broek, waarbij ton-sur-ton kleuren kunnen worden gebruikt voor een verfijnde maar toch casual en relaxte look. Mouwloze tops en gilets, zowel in lichtwollen stof als in tricot, maken hun terugkeer, waarbij ajour details de aandacht trekken met hun verfijnde en luchtige uitstraling. Deze veelzijdige stukken kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met flared broeken voor een moeiteloos chique look. Een opvallende trend is ook de terugkeer van de witte top en het klassieke witte hemd, die gestyled kunnen worden voor veel activiteiten. Denk aan een combinatie met je jeans of met een klassieke kokerrok.

SPORTIEVE ELEMENTEN
Sporty chic blijft een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse outfits. Deze stijl combineert moeiteloos comfort met elegantie, waardoor je er stijlvol uitziet terwijl je je ook comfortabel voelt. Een populaire manier om sportieve elementen toe te voegen aan een chique look is door het dragen van een blazer in combinatie met sportieve items zoals leggings, een paar leuke sportschoenen of een oversized hoodie. Een blazer over een sportief T-shirt of tanktop, gecombineerd met een nauwsluitende legging en witte sneakers zorgt voor een evenwichtige mix van formele en informele elementen. Om de look een extra dosis elegantie te geven, worden sportieve outfits vaak afgemaakt met een paar hakken, waardoor een verfijnde look ontstaat die geschikt is voor verschillende gelegenheden, van een dag achter je bureau op het werk tot een avondje uit met vrienden. Een andere manier om sportieve elementen te integreren in de chique look is door een hoody te combineren met een midi-rok en een trainingsvest. Het zorgt voor een interessante mix van casual en elegantie. Sweatshirts met een kap zijn nu supersize en hebben de plaats ingenomen van casual jurken voor overdag, trainingstops met ritssluiting in zwart-wit zijn de perfecte combinatie voor je favoriete jeans en leggings. Comfortabele kleding? Je hoeft het vrouwen geen twee keer te vertellen. Om de look af te maken, kan je kiezen voor een paar mooie schoenen zoals enkellaarsjes of loafers, die de outfit een verfijnd accent geven. Hoewel deze stijl misschien niet de favoriet is van iedereen, kan het geheel toch een chic tintje krijgen door zorgvuldig gekozen accessoires en details. Een alternatieve benadering is het dragen van een capri broek met een blazer voor een meer gestroomlijnde uitstraling. Ik weet het, ook deze broek valt niet bij iedereen in de smaak. Ook hier kan de blazer voor een extraatje zorgen, waardoor er toch een interessant geheel ontstaat tussen de formele en informele elementen. Je kan de blazer combineren met een glittertop en een opvallende ketting voor een meer glamoureuze touch.

IEDERS VRIEND
Een andere optie om de sportieve look te vervolledigen is door te kiezen voor een leuke polo, die vaak beschouwd wordt als de vriend van iedereen vanwege zijn veelzijdigheid en tijdloze uitstraling. Een klassieke polo in een neutrale kleur zoals klassiek blauw, met brede rugbystrepen en een witte kraag, kan een verfijnde touch toevoegen aan een casual outfit. Voor een next level look kan de polo worden gemixt met een klassieke broek of kokerrok. Een gedurfde keuze is om de polo te combineren met een joggingbroek en een kostuumblazer of klassieke overjas. Dit zorgt voor een onverwachte mix van stijlen, waarbij comfort en elegantie samenkomen. De joggingbroek voegt een relaxte vibe toe aan de outfit, terwijl de blazer of overjas een vleugje verfijning en structuur biedt. Deze gedurfde combinatie kan een statement maken en laat zien dat sportieve kledingstukken ook op een elegante manier gedragen kunnen worden, zelfs in formele situaties. Vergeet niet om je haar een beetje in de war te brengen. Niemand houdt van een té nette look in de lente.

Meer lezen van Lidi Van Gool
Meer lezen over
mode

Meer Bijzondere trends

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.