Bijzondere trends

Al stralend de feestdagen door

Gepubliceerd: 14 december 2023  |  Door: Lidi Van Gool  |  Onderox editie: 237

Onlangs werd Antwerpen weer omgetoverd tot de thuisbasis van het meest verbluffende juwelenspektakel in de Beurs voor Diamanthandel. Deze magnifieke hal uit 1904 in de Hoveniersstraat is vandaag nog altijd een schitterende blikvanger en diende eind november opnieuw als decor voor schittering en prachtig vakmanschap. We konden er de meest exclusieve stukken bewonderen, met ieder juweel als een kunstwerk op zich. Maar de perceptie dat juwelen altijd duur moeten zijn, klopt niet helemaal. Er zijn diverse mogelijkheden om betaalbare, toffe juwelen te vinden die stijl en elegantie uitstralen zonder dat ze een fortuin kosten.

Wanneer de temperatuur begint te dalen, kan je jezelf weer omhullen met sjaals en omslagdoeken, zorg er dan voor dat je ze vastspeldt met je favoriete broche. Die maken een opvallende comeback als veelzijdig en krachtig accessoire. Van klassieke ontwerpen tot gedurfde, eigentijdse stukken, broches voegen persoonlijkheid en een vleugje elegantie toe aan jassen, blazers, sjaals en zelfs handtassen. Verfraai een effen jasje met een gekke broche, zet een sjaal vast of laat zien dat je affiniteit hebt met een bepaalde hobby met pakweg een gitaar op je trui. Grote bloemmotieven zien er geweldig uit op een revers, maar deze broche kan uiteraard overal op worden gedragen.

PARELS OP PARELS
Als het om klassieke juwelen gaat, zijn parels koploper en behoren ze tot de beste sieradencadeaus voor vrouwen. Sierlijk, elegant en tijdloos, ze zijn de afgelopen decennia een constante gebleven en we zullen deze vrouwelijke stijl nooit beu worden. Ze bestaan in alle tinten en op alle klassieke plaatsen: halskettingen, armbanden en oorbellen natuurlijk. Moeten we Harry Styles nu bedanken? Misschien, maar parels gaan sowieso nergens heen en elk seizoen komt er een hele reeks interessante nieuwe manieren om ze te dragen. Ze zijn geschikt voor formele evenementen en kunnen ook casual outfits naar een hoger niveau tillen. Witte parels op een volledig zwarte look of als stoer geheel bij een bloemenprint. Wit op wit met pareloorbellen of barokke parelkettingen op een witte outfit. We love it! “Als er één sieraad is om te kopen voor de winter van 2023, dan is het wel de dikke pareloorbel”, hoor je vaak. Oversized knopen, studs en druppels: experimenteer met stijlen die hoog op de oorlob worden gedragen of eronder bungelen. In gesatineerd 18K goud gezette pareldruppels, oversized knopen, dikke dimensionale oorbellen. De trend is soms asymmetrisch, met een niet bij elkaar passend paar of één grote solo-hanger. Als je al een paar vreemde oorbellen in je sieradendoos hebt liggen, dan is dit een trend die je in een handomdraai kunt nabootsen.

MIX EN MATCH
Fijne juwelen zijn subtiel en elegant. Deze delicate stukken, vaak versierd met kleine diamanten of edelstenen, zijn perfect voor dagelijks gebruik en kunnen gemakkelijk worden gestapeld voor een elegante look. Zowel zilver als goud blijven populaire keuzes. Terwijl goud een tijdloze elegantie uitstraalt, geeft zilver een eigentijdse en verfijnde uitstraling. Combineren van zilver en goud is tegenwoordig ook een trend, waardoor veelzijdige en moderne looks ontstaan. Het feestseizoen vraagt om opvallende kleuren en glanzende stenen, bijvoorbeeld amethist. Levendige edelstenen zijn een opkomende trend. Grote statement-sieraden met felle edelstenen zoals robijnrood, saffierblauw, of smaragdgroen kunnen een outfit echt laten stralen en zorgen voor een feestelijke sfeer. Tijdens het feestseizoen is er ruimte voor extra sprankeling! Glitter en glamour! Denk aan sieraden met glinsterende stenen, diamanten of zelfs sieraden met glitterelementen die de feeststemming versterken. Gelaagde kettingen zijn ook een veelzijdige trend die zowel jongeren als ouderen aanspreekt. Het mixen van kettingen van verschillende lengtes en stijlen creëert een moeiteloos trendy en gepersonaliseerd effect. Van eenvoudige kettingen tot meer opvallende kleurrijke exemplaren met geometrische motieven of symbolen, het is een leuke manier om een outfit te accentueren. En waarom zou je slechts één ketting dragen als je ze allemaal kunt dragen? Begin met drie, maar houd er rekening mee dat meer dan vijf een rommeltje kan worden. Net zoals bij het stylen van ringen, is er een bepaalde kunst bij het combineren van halskettingen en je wilt verschillende lengtes mixen om ervoor te zorgen dat ze allemaal goed zitten. Gelaagde kettingen zijn perfect in combinatie met diepe halslijnen of coltruien, omdat ze kunnen worden gebruikt om een eclectische look te creëren. Oefenen en proberen is de boodschap. Koop een ring: hoe brutaler, hoe beter. Combineer deze met nog meer bling met dezelfde energie. Je voert nu één van de meest maximalistische sieradentrends van de winter uit: het stapelen van ringen. Je hoeft je ook niet aan slechts één metaalsoort te houden. Mix en match!

EIGENTIJDSE ACCENTEN
Juwelen voor mannen en jongens zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd, waarbij accessoires steeds meer thuishoren bij herenmode. Van tijdloze horloges tot stoere armbanden en subtiele ringen, er is nu een breed scala aan opties om je persoonlijke stijl te uiten. Populaire materialen variëren van lederen accenten tot moderne materialen zoals steen, titanium, roestvrij staal en carbon. Een horloge is niet alleen een functioneel accessoire, maar je kan er ook een statement van stijl en persoonlijkheid mee maken. Van klassieke leren banden tot robuuste metalen ontwerpen, horloges zijn er in diverse stijlen die passen bij elke gelegenheid. Voor mannen die houden van elegantie zijn er strakke, minimalistische designs met leren banden, terwijl sportievere types kiezen voor robuuste, waterbestendige horloges met stalen of titanium behuizingen. Leren armbanden met metalen accenten passen perfect bij een casual outfit, terwijl armbanden van natuursteen een vleugje elegantie toevoegen. Titanium en roestvrij staal worden ook steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en moderne uitstraling. Subtiele halskettingen zijn een geweldige toevoeging aan de look. Kettingen met hangers van steen, carbon of roestvrij staal stralen een eigentijdse, stoere stijl uit. Lederen koorden met minimalistische hangers zijn perfect voor een meer ingetogen, maar toch trendy uitstraling. Een ideaal geschenk voor je puber! Ringen zijn er in diverse materialen en stijlen. Titanium en roestvrijstalen ringen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en moderne uitstraling. Lederen ringen voegen een vleugje textuur toe, terwijl stenen in ringen een vleugje kleur en karakter geven aan de hand van de drager. Bij het kiezen van juwelen als eindejaarscadeau is het belangrijk om de smaak en voorkeuren van de ontvanger in gedachten te houden. Of het nu gaat om een tijdloos stuk of een trendy accessoire, juwelen blijven een prachtige manier om waardering en genegenheid te tonen tijdens de feestdagen.

Meer lezen van Lidi Van Gool
Meer lezen over
mode

Meer Bijzondere trends

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.