Bijzondere trends

Communiemode: stralend de grote dag tegemoet

Gepubliceerd: 1 februari 2024  |  Door: Lidi Van Gool  |  Onderox editie: 238

Er zijn nog zekerheden in het leven: het voorjaar komt eraan en de weken van voorbereidingen voor het langverwachte lente- of communiefeest zijn volop aan de gang. Het belooft niet alleen een visueel feest te worden, maar ook een dag vol blijvende herinneringen. Er wordt al nagedacht over het versieren van de feesttafel, de samenstelling van het menu en het organiseren van deze bijzondere dag. Er rest nu nog maar één ding: het kiezen van de outfit.

Feestkleding voor meisjes en jongens duikt al in alle winkels op en iedereen weet dat het een speciale keuze wordt omdat het niet alleen stijlvol en passend moet zijn voor de gelegenheid, maar ook comfortabel genoeg om de hele dag te dragen. Van klassieke ontwerpen tot eigentijdse looks, er zijn talloze mogelijkheden voor zowel meisjes als jongens. Sommige meisjes dromen van betoverende jurken en elegante bloemenkroontjes, terwijl jongens opteren voor nette pakken met strikjes en horloges die al een vleugje volwassenheid toevoegen.

KLASSIEK OF TRENDY
Bij de voorbereidingen voor het communie- of lentefeest wordt een belangrijke keuze gemaakt tussen een klassieke outfit zoals een wit of crème kleedje voor meisjes en een stijlvolle broek met blazer voor jongens. Het witte kleedje, doordrenkt met symboliek, straalt puurheid en onschuld uit, en is een tijdloze keuze. De klassieke witte jurkjes worden vaak geaccentueerd met fijne details zoals kanten versieringen of strikken, waardoor meisjes zich als prinsessen voelen op hun speciale dag. Aan de andere kant biedt de optie van een broek met blazer voor jongens een eigentijdse en verfijnde uitstraling. Deze keuze onderstreept hun groei naar volwassenheid en geeft een chique touch aan het feestelijke gebeuren. Beide stijlen beloven een onvergetelijke dag vol elegantie en stijl, waarbij de keuze tussen klassiek wit voor meisjes en het tijdloze chic voor jongens vooral de persoonlijke smaak en stijl van het kind weerspiegelt. Voor meisjes blijft het meest feestelijke kledingstuk een leuke jurk, lang of kort. Voor jongens kiezen we vaak voor een overhemdje en een broek, in lichte tinten. Als je voor jouw feestvarken eens iets anders wilt, dan is het nu of nooit. Misschien hebben jullie al een prachtig jurkje gezien of een bloemetjeshemd dat voor school een beetje te veel was? Wel, nu zal het perfect zijn!

ZWIERIGE JURKJES
Traditionele witte, crème of pastelkleurige jurkjes blijven de favoriet van velen. Deze jurken zijn vaak gemaakt van fijne stoffen zoals kant, zijde of tule, en zijn versierd met delicate details zoals strikken, kralen of bloemen. De lengte kan variëren van knielengte tot enkellang. Voor meisjes die graag iets anders willen dan een jurk, zijn er prachtige broek en blazer sets beschikbaar. Die sets zijn tof en comfortabel, met goed gesneden broeken en bijpassende blazers in lichte kleuren zoals wit, crème, pastelroze, groen of lichtblauw. Vergeet zwart en andere donkere tinten en kies voor een frisse kleur. Misschien denkt je spruit meer aan een jumpsuit met mooie details, zoals kant of een frisse bloemenapplicatie. Ook een maxi-rok gecombineerd met een stijlvolle top kan een meer alternatieve keuze zijn die zowel feestelijk als comfortabel is. Sommige meisjes willen hun persoonlijkheid benadrukken en houden ook van vrolijke prints en bloemetjes. Mix en match naar hartenlust en experimenteer met modieuze details zoals brede pijpen en bijzondere mouwen. Een broek met extra brede pijpen en een top of een jurkje met brede pofmouwen voegen meteen een vleugje speelsheid toe aan de outfit.

STER VAN DE DAG
Voor jongens blijven klassieke pakken een populaire keuze. Een goed gesneden jasje met bijpassende broek in neutrale kleuren zoals zwart, grijs, marineblauw, crème of andere neutrale tinten, is meteen erg feestelijk. Combinaties met een wit overhemdje en een stropdas of strikje maken het geheel af. Een andere optie is een leuke stijlvolle broek gecombineerd met een net overhemd. Dat kan worden aangevuld met een vest of een lichte blazer voor een formele look die toch ook comfortabel is. Voor jongens die het iets minder chic en feestelijk willen, zijn er gelukkig moderne alternatieven beschikbaar, zoals een chino-broek of een donkere jeans gecombineerd met een goed passend poloshirt of een modieus jasje met een T-shirt eronder. Een volledig kostuum maak je dan toch weer wat meer casual met parelwitte sneakers eronder. Krijg je je zoon met geen stokken in een kostuumvest, dan is een leuke trui een goed idee. Of ga eens voor stoer met een lederen jasje! Lange broeken geven een formele uitstraling, terwijl baggy broeken een trendy en comfortabele keuze zijn. Combineer een baggy broek met een bijpassend hemdje met een Mao-kraag (of opa-kraag) voor een verfijnde touch.

ACCESSOIRES
Nadat jullie samen de outfit hebben uitgekozen, moet er nog gesproken worden over de kleine details. Het selecteren van accessoires voegt een extra vleugje elegantie en stijl toe aan de al heel feestelijke gelegenheid. Jongens met een klassieke smaak kiezen zeker voor een mooi strikdasje om hun overhemd te accentueren. Laat de keuze van de kleur aan hem over, zo kan hij een klein persoonlijk tintje toevoegen. Witte sneakers onder een klassieke broek maken de outfit meteen cool. Bovendien zijn sneakers tegenwoordig zo trendy geworden, dus waarom niet? Voor je dochter denken we aan mooie schoentjes, haaraccessoires zoals een haarlint of een bloemenkroontje versierd met bloemen in zachte tinten, met een hoedje misschien om de look compleet te maken? Of je prinses nu heeft gekozen voor een jurk, een rok of een broek, verfraai haar haar met een bloemenkroontje, succes verzekerd op de foto’s. Ten slotte zal voor de keuze van de schoenen alles afhangen van het weer. Glanzende sandalen zullen leuker staan als de zon schijnt. Ballerina’s werken beter als de regen verschijnt. Sneakers voor een meer coole look.

TIPS BIJ HET KIEZEN
Zorg ervoor dat de kleding goed past en comfortabel aanvoelt voor je kind, een perfecte pasvorm is essentieel. Net als bij meisjeskleding is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatieve stoffen en tijdloze ontwerpen voor jongens. Zo kan de kleding na het feest nog gedragen worden bij andere gelegenheden. Feestkleding moet er niet alleen mooi uitzien, maar moet ook gemakkelijk zijn om in te bewegen, vooral voor rakkers die graag spelen en ravotten. Door te kiezen voor kwaliteit, comfort en stijlvolle ontwerpen, kunnen meisjes en jongens stralen op hun feestdag en dat is wat telt op deze onvergetelijke dag vol warmte en onuitwisbare herinneringen.

Meer lezen van Lidi Van Gool
Meer lezen over
mode

Meer Bijzondere trends

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.