Bijzondere trends

Pikant, charmant en vol zelfvertrouwen

Gepubliceerd: 23 november 2023  |  Door: Lidi Van Gool  |  Onderox editie: 236

Het maakt niet uit of je lingerie draagt voor jezelf of voor een partner, er is gewoon iets speciaals aan het dragen van lingerie waardoor we ons sexyer kunnen voelen dan wanneer we iets anders dragen. Veranderende trends in bovenkleding hebben meer invloed op de lingerie die elk seizoen beschikbaar is dan je zou denken. Vaak zijn de kleuren en silhouetten in de bovenkledingcollecties rechtstreeks terug te vinden in je ondergoed.

Het mag weer wat uitdagender. Niet dat we teruggaan naar de push-ups van de jaren ’80, de borststyling is natuurlijker in de nieuwe collecties. De slips kunnen de billen bedekken met een extra mooi laagje kant of soms zijn ze kort van stof en sta je met de billen bloot. Dit seizoen belooft immers een voortreffelijke mix van elegantie, comfort en verfijning, van delicaat kant tot gezellige loungewear om zalig in te relaxen. De kanten beha die je elke dag draagt omdat hij je zelfvertrouwen geeft? De sexy bodysuit die je vaak combineert met een jeans voor een stoere uitgaanslook? De babydoll met bandjes die je bewaart voor speciale gelegenheden? Kortom, als je je er zelfverzekerd en sexy door voelt, beschouw het dan als lingerie. Met dat in gedachten is het logisch dat er zoveel verschillende lingerieopties zijn, van heel diverse merken. Subtiel, over-the-top, nauwelijks aanwezig: noem maar op, keuze genoeg.

GEHEIME SUPERKRACHT
Het dragen van een geweldige set lingerie onder kledinglagen voelt alsof je een geheime superkracht hebt. De dag beginnen door iets sexy en comfortabels aan te trekken is zo ongeveer het beste wat je voor je zelfvertrouwen kunt doen, zelfs als je de enige bent die het zal zien. Het uitzoeken van goed en comfortabel ondergoed is te vaak een overhaaste beslissing, waarbij de echte gedachte vooral naar de outfit gaat. Maar in werkelijkheid zou je ondergoed geen bijzaak moeten zijn. Kant, een tijdloze favoriet, blijft een prominente trend voor het komende seizoen. Lingerie in teer kant en net niet of juist wel onthullende transparante stoffen. Delicaat, sensueel en super sexy. Fijne bloemenpatronen, geschulpte randen en details van wimperkant staan centraal en voegen een vleugje vrouwelijkheid en allure toe aan lingeriesets. Zacht borduurwerk wordt gecombineerd met kanten bloemenelementen. Klassiek geheimzinnig zwart, vurig rood, donkerblauw en herfstgroen zijn populaire kleurkeuzes, die een gevoel van romantiek en elegantie uitstralen. Bralettes zijn nog steeds super populair en daardoor niet meer weg te denken uit de lingeriegarderobe. Dit seizoen bieden ontwerpers een scala aan stijlen, kleuren en texturen, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn voor zowel dag- als nachtkleding. Van delicate kanten bralettes onder doorschijnende tops tot sportief geïnspireerde ontwerpen, deze stukken zorgen voor creatieve gelaagdheid en zelfexpressie.

FELLE KLEUREN EN PRINTS
Smaragdgroen, met zijn diepe en weelderige tint, belooft een opvallende keuze te zijn. Het straalt een gevoel van luxe en elegantie uit, waardoor het een uitstekende optie is voor diegenen die willen pronken met hun zelfverzekerdheid en stijl. Saffierblauw voegt een vleugje koninklijke allure toe aan de collecties. Met zijn rijke, diepe tint brengt het een gevoel van verfijning en klasse naar voren. Amethistpaars, een mysterieuze en betoverende kleur, voegt een element van intrige toe aan de lingerie. Het straalt een gevoel van creativiteit en individualiteit uit en is perfect voor diegenen die willen experimenteren met hun stijl. Deze juweeltinten voegen een levendige en opvallende dimensie toe aan de wintercollecties. Naast de gedurfde kleuren spelen prints nog steeds een rol dit seizoen. Dierenprints voegen een speels en verleidelijk element toe aan de traditionele stijlen. Of het nu gaat om luipaardvlekken, zebrastrepen of slangenprints, deze motieven brengen een levendige energie naar de lingeriecollecties. Abstracte patronen brengen een moderne en artistieke flair met zich mee. Geometrische vormen, lijnen en kleurschakeringen zorgen voor een boeiend visueel effect. Deze prints zijn perfect voor degenen die graag experimenteren met een avant-garde stijl en een statement willen maken met hun lingeriekeuze. Bloemmotieven blijven tijdloos en brengen een vleugje romantiek. Delicate bloemenprints sieren beha’s en slips, en voegen een vleugje zachtheid en vrouwelijkheid toe. Deze tijdloze prints zijn perfect voor diegenen die een vleugje elegantie willen toevoegen aan hun onderkleding.

FUNCTIONEEL ÉN STIJLVOL
Shapewear draait niet langer alleen om functionaliteit; het is nu een mix van functionaliteit en mode. De herfst-wintercollecties tonen shapewear die niet alleen ondersteuning biedt en de lichaamscontouren verbetert, maar ook ingewikkelde ontwerpen en aantrekkelijke details bevat. Van kanten inzetstukken tot inzetstukken van mesh, shapewear biedt een combinatie van comfort, stijl en zelfvertrouwen, waardoor vrouwen hun natuurlijke rondingen kunnen omarmen. Nu de temperatuur daalt, wordt loungewear weer belangrijker. Luxe loungewearsets gemaakt van weelderige stoffen zoals zijde, satijn en kasjmier zijn handig voor het de winter. De nadruk ligt op zowel comfort als stijl, met loszittende silhouetten, elegante prints en rijke texturen. Of het nu gaat om een gezellig avondje uit of een informeel uitje, deze loungesets combineren moeiteloos comfort en verfijning.

Meer lezen van Lidi Van Gool
Meer lezen over
mode

Meer Bijzondere trends

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.