Bijzondere plaatsen

Naar Kreta om te stoppen met roken

Gepubliceerd: 14 december 2023  |  Onderox editie: 237

Retie – Reisorganisatie Happy Weekends en rookstopcoach Els Bosch, beide uit Retie, slaan de handen in mekaar voor een primeur in de Benelux, namelijk een rookstopreis. Samen met andere rokers reis je van 22 tot 29 mei 2024 naar Kreta met één doel: stoppen met roken. Mensen die net zijn gestopt en nog een zetje kunnen gebruiken, mogen ook mee, zo ook partners van rookstoppers.

Els Bosch legt uit: “Ik kreeg van klanten, rokers dus, wel eens de vraag of ik hen kon vergezellen tijdens een weekend weg of een reis om dan te stoppen met roken. Vanuit het idee: stoppen met roken in de vertrouwde omgeving is echt wel moeilijk. Veel makkelijker zou dat gaan in een vakantiesetting. Zo is het idee ontstaan.”

STEUN UIT DE GROEP
De eerste twee dagen van de vakantie mogen mensen nog roken. “Op de derde dag verbannen we de sigaret. Dagelijks organiseren we een rookstopsessie met de hele groep. Door samen met anderen te stoppen, ga je mekaar aanmoedigen en beter volhouden. Verder ben ik ervan overtuigd dat je makkelijker stopt wanneer je uit je vertrouwde omgeving stapt. Na onze terugkeer zijn er nog vier opvolgsessies. Kwestie van nadien niet te hervallen.” Logeren doe je in halfpension in het 4-sterrenhotel Elounda Residence in het oosten van Kreta. Dagelijks zijn er activiteiten zoals wandelingen, een boottocht, bezoek aan een olijfoliefabriekje, enz. Vliegen gebeurt vanuit Eindhoven Airport. Voor de reservaties en praktische organisatie van de reis tekent Happy Weekends. De reis kost € 1.149 p.p. incl. vluchten Eindhoven-Heraklion met hand- en ruimbagage, bustransfer op Kreta naar het hotel en terug, 7 nachten in halfpension, Nederlandstalige begeleiding, CO2-compensatie voor de vluchten, luchthaventaksen, verblijfstaksen, BTW. Voor het rookstopprogramma met Els Bosch betaal je € 250 p.p.

MEER INFO EN RESERVATIE
Deze rookstopreis naar Kreta van 22 tot 29 mei 2024 is exclusief te boeken bij Happy Weekends, Geelsebaan 3, Retie, info@happyweekends.be, www.happyweekends.be

REISHAPPENING
Zondag 21 januari 2024 (10-17 uur) organiseert reisorganisatie Happy Weekends een Reishappening in de showroom van LSB Blokhutten in Dessel. Met reisvoorstellingen, reismarkt, reiscafé,… Gratis toegang. Te winnen: een reis naar Kreta voor 2 personen.

Meer lezen over
reizenvakantietoerisme

Meer Bijzondere plaatsen

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.