De pen van...

Met Tom Odell en Eels op mijn bruiloft

Gepubliceerd: 1 februari 2024  |  Door: Peter Meulemans  |  Onderox editie: 238

2024 is alweer enkele weken onderweg, maar ik neem jullie graag nog even mee naar die laatste dagen van 2023. Namelijk naar De Warmste Week en het optreden van Tom Odell. Deze Britse singer-songwriter bracht in 2012 ‘Another Love’ uit. Hij was amper 22 jaar. Another Love werd toen al een dikke hit maar kreeg sinds de oorlog in Oekraïne een tweede leven op TikTok. En dat werd meteen duidelijk toen hij deze zomer op Pukkelpop stond. 60.000 mensen die jouw nummer luidkeels meezingen. Ik heb het helaas nooit mogen meemaken maar ik neem aan dat het een adrenalinestoot is die je met weinig kan vergelijken. Fantastisch mooi was dat om al dat jong geweld volledig uit hun dak te zien gaan.

Odell heeft er blijkbaar een patent op want dat deed hij dus vier maanden later nog eens netjes over tijdens De Warmste Week. Bij mij kwam het nog veel harder binnen dan zijn optreden op Pukkelpop, mogelijk ook door de schemering en de vele lichtjes. De Warmste Week is sowieso al een periode die anders dan anders aanvoelt. Er zijn de vele ontroerende momenten, de mooie momenten, het vakantiegevoel, kerst komt eraan, blije mensen die graag op tv komen,… Herinneren jullie je bijvoorbeeld de kleine Lara nog die in 2018 Abi Abi Shogge (Shotgun van George Ezra) aanvroeg. Ik smolt helemaal weg. En dat deed ik dus dit jaar opnieuw bij Tom Odell. De mooiste en ongetwijfeld warmste singalong van het jaar was dat. Prachtig gedaan. Hopelijk meer van die mooie momenten in 2024.

Wegsmelten deed ik tijdens die laatste dagen van 2023 ook bij ‘Can’t Help Falling in Love’ van Eels. Een nummer dat stoemelings op mijn pad kwam. Het lied is oorspronkelijk van Elvis Presley maar al meermaals gecoverd. Door Ed Sheeran, Michael Buble en Andrea Bocelli, om die maar te noemen. Zelf heb ik vooral goeie herinneringen aan de versie van UB40. Deze versie staat op de soundtrack van de film Sliver met Sharon Stone en William Baldwin. Wat mij betreft een flutfilm maar, het moet gezegd, met een goeie soundtrack. Het was dan ook de versie van UB40 die we tijdens onze huwelijksviering lieten spelen. Goeie herinneringen dus. De versie van Eels was me nog niet bekend, maar toch moet ik je die zeker aanraden. Net als Tom Odell is Eels een man die niet meer nodig heeft dan een piano. De versie in de Royal Albert Hall in Londen gaat door merg en been. Geen uitzinnige massa zoals bij De Warmste Week maar zo ingetogen en mooi. De eenvoud van muziek in schril contrast met het eerder bombastische concertgebouw.

Niet dat ik plannen heb in die richting, en al zeker niet met another love, maar mocht ik opnieuw in het huwelijksbootje stappen, Eels was zeker van de partij. Tom Odell ook. En jullie zijn bij deze uitgenodigd. Op voorwaarde dat je dan voor een even mooie singalong zorgt als tijdens De Warmste Week. Beloofd?

Meer lezen van Peter Meulemans
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
muziekvinylverhalen

Meer De pen van...

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.