Helemaal tot rust

Pastelle Skin Clinic: chocolade en bubbels voor een stralende huid

Gepubliceerd: 29 februari 2024  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 239

TESSENDERLO — De wintermaanden en mijn gevoelige huid zijn niet meteen de beste vrienden. Op zich niet zo vreemd, de grotere temperatuurverschillen tussen binnen en buiten en de lage luchtvochtigheid zijn op dat vlak stevige boosdoeners. Gelukkig weet het team van Pastelle Skin Clinic daar wel raad mee. Op naar Tessenderlo, waar me zowaar een behandeling met chocolade en champagne te wachten staat.

Ik ben goed op tijd voor mijn afspraak bij Pastelle, het gloednieuwe salon van Rani Van Roey, bezielster en zaakvoerster. Stéphanie zorgt voor een warm onthaal met een drankje en iets lekkers. Van de recente verhuis naar het nieuwe pand is niets te merken. Het salon is stijlvol en luxueus ingericht en straalt professionaliteit en rust uit. De aardetinten en de combinatie van warme materialen geven het ook een huiselijke gezelligheid.

SKINTAKE
Mijn bezoek start met een skintake, een kennismakend gesprek in combinatie met een huidanalyse. Ik neem plaats voor het professionele meettoestel, dat de huidige toestand van mijn gelaat gedetailleerd in kaart brengt. Amaury, één van de skin experts, licht vervolgens het resultaat uitgebreid toe en adviseert me wat ik zoal kan doen om mijn huid gezonder en stralender te maken. Ik leer welke behandelingen voor mij aan te raden zijn, welke producten mijn huid nodig heeft en hoe en wanneer ik die best aanbreng. De eerste prioriteit voor mij? Hydrateren.

EEN WARME BEHANDELSTOEL
Bij elke behandeling worden de gebruikte serums en producten geselecteerd op maat van mijn huid. Uit het aanbod prikkelt de Chocolate & Champagne facial mijn nieuwsgierigheid. Die behandeling werkt ontstekingsremmend en vermindert roodheden, rosacea en acne. Daar gaan we voor! Ik ontbloot mijn hals en schouders en leg me op de warme behandelstoel. Amaury dekt me toe met een dekentje. Een zacht biologisch afbreekbaar haarlint zorgt ervoor dat mijn haren niet in de weg zitten. Ze reinigt eerst mijn huid grondig en epileert mijn wenkbrauwen om ze weer in model te brengen. Met een steriel naaldje verwijdert ze ook enkele gerstekorrels, kleine bolletjes door ophopingen van keratine. Dit is onvermijdelijk een beetje pijnlijk, maar dat blijkt het enige ongemakkelijke momentje tijdens de verder heerlijk ontspannende behandeling te zijn.

ZOETE CHOCOLADE
Nu is mijn gelaat helemaal klaar voor het vervolg. Amaury brengt een masker aan op basis van cacao. “Wist je dat cacao heel wat natuurlijke anti-oxidanten en voedende elementen bevat? De zachte peeling maakt de dode huidcellen zachtjes los en gaat de huid verhelderen en genezing stimuleren.” De natuurlijke en zoete geur van chocolade helpen me om te ontspannen en weg te dromen. Net als bij de reiniging wordt mijn gelaat gemasseerd tijdens en na het aanbrengen van het masker. Het masker moet vervolgens nog wat inwerken, maar mag niet opdrogen. De vapozone, een toestel dat warme stoom produceert, zorgt daarvoor.

BUBBELS
Na de relaxerende chocoladegeuren is het tijd voor de bubbels. Door het toevoegen van zuivere zuurstof ontstaat het bruisende effect. Het stimuleert de celvernieuwing en zorgt voor een gehydrateerde en stralende huid. Amaury doorloopt vakkundig de verschillende stappen: masker, sprays, aangepast serum, crème,… Ik merk op hoe fijn het is dat ook deze producten geen indringende chemische geur hebben. Amaury licht toe: “We werken met de producten van Mesoestetic. Dat merk vindt zijn oorsprong in de medische wereld. Het geeft ons een goed gevoel om te werken met producten die aan dergelijke hoge normen moeten voldoen én waarvan we dagelijks zien dat ze mooie resultaten opleveren.” De verwennerij houdt nog niet op, want tijdens het inwerken van het zuurstofmasker mag ik genieten van een deugddoende nek- en schoudermassage. Ik bedank Amaury voor dit heerlijke moment. Ze voegt er merkbaar tevreden aan toe: “Zelfs voor klanten die voor de pure huidverbetering komen willen we de beleving steeds zo ontspannend mogelijk maken. Even ontsnappen uit de hectiek van de dag terwijl je jezelf een moment van rust, ontspanning en verzorging gunt.”

VOLLE WENKBRAUWEN
Na de behandeling krijg ik nog een tasje met wat info, testers en het (product)advies op basis van mijn skintake. Rani heeft ook net één van haar behandelingen afgerond en vraagt me naar mijn ervaringen. Zelf heeft ze zich de laatste jaren gespecialiseerd in semi-permanente make-up voor de wenkbrauwen. De zogenaamde powderbrows. Ze is in onze contreien dé referentie en leidt zelfs met haar Pastelle Academy andere professionals op in deze techniek. Die lijkt wat op tatoeëren en bestaat uit het aanbrengen van oppervlakkig onderhuids pigment dat zorgt voor volle ‘gepoederde’ wenkbrauwen. Met andere woorden: het ganse jaar door een frisse en open blik. Klinkt goed, toch?

ONDEROX-ACTIE
Reserveer een ‘skintake met behandeling op advies’ met de vermelding ‘Onderox Magazine’ en ontvang jouw skintake (twv 59 euro) gratis. Actie geldig op afspraken die plaatsvinden voor 30 april 2024.

Pastelle Skin Clinic
Geelsebaan 110, Tessenderlo
Tel. +32 (0)13 30 42 66
info@pastelleskinclinic.be
www.pastelleskinclinic.be

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.