Helemaal tot rust

Pure Ontspanning: een ontspannende massage om even alles te vergeten

Gepubliceerd: 1 februari 2024  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 238

DESSEL – Ken je dat gevoel? Je zoekt actief naar ontspanning, maar je hoofd wil maar niet meewerken. Of je wil even wat tijd voor jezelf nemen, maar je huisgenoten denken daar anders over. Waarom mezelf eens niet verwennen met een deugddoende massage? Inge Claes is helemaal overtuigd van de kracht en de magie van een dergelijk verwenmoment. Ze maakte haar droom waar en opende begin december haar massagepraktijk ‘Pure Ontspanning’. Dat moeten we uittesten. Op naar Dessel-Witgoor.

Ik bel aan bij Inge thuis en krijg meteen haar vriendelijke glimlach voorgeschoteld. Na een korte kennismaking begeleidt ze me naar haar massageruimte. Deze is gloednieuw en mooi en sfeervol ingericht. Door haar hartelijke ontvangst en duidelijke uitleg voel ik me meteen op mijn gemak. Niet onbelangrijk vind ik, want ik moet me ten slotte toch wel letterlijk een beetje blootgeven aan haar. Ik feliciteer Inge met haar zaak en vraag haar wat haar ertoe bracht om te starten met de massagepraktijk. Haar antwoord is een beetje onverwacht en persoonlijk: “Ik heb vroeger schoonheidsverzorging gestudeerd, maar kwam uiteindelijk in de bedrijfswereld terecht. Op de achtergrond ben ik altijd wel blijven dromen van mijn eigen praktijk. Onze jongste dochter, Norah, lijdt aan refractaire absence epilepsie. Ze heeft dagelijks meerdere aanvallen waarbij ze even volledig wegvalt en niet aanspreekbaar is. Voor de buitenwereld zien deze aanvallen er niet ernstig uit, maar dat zijn ze wel. De ziekte hindert haar in heel veel opzichten en elke aanval is een aanslag op haar lichaam en zenuwstelsel. We hebben gemerkt dat een massage een ongelooflijk krachtig middel is om haar tot rust te brengen. En wat mooi is, ik heb ontdekt dat het geven van massages ook voor mij voor een diepe rust en ontspanning zorgt. Ik heb dan besloten om daar, naast mijn halftijdse job, iets mee te doen. Zo is ‘Pure Ontspanning’ ontstaan.”

VERWARMDE MASSAGETAFEL
Als we samen het aanbod overlopen verrast het me niet dat Inge ook kindermassages aanbiedt. “Absoluut, ik gun het niet alleen Norah, maar ook andere kinderen om kennis te maken met het ontspannende effect van een massage.” Ik besluit in overleg met Inge om voor de relaxatiemassage van het bovenlichaam te gaan, inclusief hoofd, nek en schouders. Inge laat me even alleen en ik kleed me volledig uit, met uitzondering van mijn slipje. Ik voel me toch een beetje onwennig in mijn naaktheid. Dat is gelukkig snel verdwenen wanneer ik me op mijn buik op de verwarmde massagetafel leg en Inge terug binnenkomt en me toedekt met een zachte handdoek.

DIEPE ONTSPANNING
Inge neemt wat verwarmde massageolie en start met het masseren van mijn rug en schouders. Haar aanrakingen voelen zacht en toch ook stevig genoeg om de spanning die ik in mijn spieren voel te laten verdwijnen. Ik ben me nog heel bewust van de rustgevende muziek, de temperatuur van de olie en de bewegingen van haar handen en ik geniet van het huidcontact en de aanrakingen. Ze toetst ook even af of het goed voor me aanvoelt en of ik liever meer of minder druk ervaar. Voor mij is het perfect zo. Wanneer ze klaar is met de achterzijde van mijn bovenlichaam, tilt ze de handdoek op die over me lag en houdt deze omhoog. Hierdoor kan ik me in alle privacy op mijn rug draaien. Ik hoor hoe Inge opnieuw olie neemt en voel hoe ze mijn handen en armen masseert. Het verrast me dat de aanrakingen aan mijn handen persoonlijker en intiemer voelen. De alertheid voor wat Inge doet aan het begin van de massage maakt echter al snel plaats voor een diepe ontspanning. Ik voel mezelf wat wegzakken in de massagetafel en mijn hoofd schakelt zich stilaan uit. Mijn lichaam ontspant zich volledig. Ik ben me nauwelijks nog bewust van de aanrakingen zelf, ik voel vooral het ontspannende effect ervan.

WETLOOK
Inge eindigt de massage aan mijn hoofd wat bij mij verrassend genoeg de diepste ontspanning teweegbrengt. Ik heb gelukkig de rest van de dag geen afspraken, want mijn haar heeft dankzij de massageolie een opmerkelijke wetlook gekregen. Toch is het de wasbeurt zeker waard. Ik kan me niet herinneren wanneer ik me nog zo ontspannen voelde. Na de massage staat er nog een glaasje muntwater voor me klaar. “Het is belangrijk om veel te drinken”, drukt Inge me nog op het hart. “Zo kunnen alle afvalstoffen die losgemaakt zijn makkelijker hun weg naar buiten vinden.” 

CADEAUBON
Je kan jezelf dit verwenmoment gunnen, maar je kan het ook iemand anders schenken. Inge biedt namelijk ook cadeaubonnen aan. Geschikt voor iedere gelegenheid. Naar aanleiding van Valentijn stelt Inge leuke geschenkenpakketten samen. Denk bijvoorbeeld aan fijne verzorgingsproducten of een ontbijt in combinatie met een cadeaubon voor een massage. Meer informatie kan je terugvinden op haar Facebook, Instagram of Google pagina. 

ONDEROX ACTIE
Reserveer een massage met vermelding van ‘Onderox Magazine’ en je ontvangt tijdens je bezoek een leuke attentie én een kortingsvoucher voor een volgend bezoek. Geldig tot en met 31 maart 2024.

Pure Ontspanning
Kampenstraat 29, Dessel (Witgoor)
Tel. +32 (0) 477 63 24 99
pureontspanninginge@gmail.com
Online reservaties via: pureontspanning.mijnsalon.nl

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.