Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Steph Geenen, chef-kok bij Alta Ripa II in Oud-Turnhout, specialist in catering en feesten.
40 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waarom heb je voor gemarineerde zalm gekozen?
Steph: “Omdat het enorm lekker is! Marineren maakt de zalm zachter van smaak en textuur. Ik vind zalm een heel tof product om mee te werken. Heel veelzijdig. En een extra voordeel is dat je dat het hele jaar door kan krijgen.”
Iets alledaags of iets feestelijks?
Steph: “Toch wel feestelijk, vind ik. Dit is een voorgerecht dat toch een tikkeltje luxueuzer is. Het marineren duurt al vier uur. Niet iets wat je na het werk nog snel doet.”
Zijn er nog variaties op dit recept mogelijk?
Steph: “Zeker! De basis is de gemarineerde zalm, maar daarnaast zijn er meerdere lekkere smaken die ge- combineerd kunnen worden. Je kan de zalm als hapje aanbieden met wasabi mayonaise, of met een slaatje erbij. Je kan de gemarineerde zalm zelfs heel kort bakken, dat is ook heel smaakvol. Mogelijkheden genoeg.”
Staat hij bij jullie vaak op het menu?
Steph: “Wij bieden met Alta Ripa II momenteel ook een Take Away aan, het zou kunnen dat het daar later in het jaar of in het voorjaar wel op de lijst komt te staan. Het is alleszins een gerecht dat we bij feesten hier in huis wel af en toe serveren.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.