Bijzondere trends

Mercedes E-Klasse: vaak nagebootst, zelden geëvenaard

Gepubliceerd: 28 april 2021  |  Door: Ferre Beyens  |  Onderox editie: 208

De Mercedes E-Klasse blijft de absolute bestseller in zijn marktsegment. De gedoodverfde concurrent van BMW 5, Audi A6, Lexus ES en Jaguar XF onderging vorig jaar een visuele opfrisbeurt terwijl de technologie naar een nog hoger niveau evolueerde. Geslaagde ingrepen, waar van zowel de E-Berlines, Estates, Coupés, Cabrio’s, All-Terrain als de sportieve AMG-versies mochten profiteren.

Nooit geziene drukte in de Mercedes-rangen. Terwijl we het uitgebreide motoraanbod in de vernieuwde E-Klasse rijdynamisch leerden waarderen, reden we met de nieuwste uitvoeringen van A-Klasse, CLA, GLA, GLB, GLC, S-Klasse en zelfs de full-electric EQA, het kleinere broertje van de EQC. Tussendoor mochten we daarbij — weliswaar digitaal — de volgende generatie C-Klassers en de EQS – de grotere broer van de EQC— begroeten. De snoet van de nieuwe E-Klasse werd aangepast. Alle versies zullen voortaan standaard de grote, in de grille geplaatste ster dragen en smaller getekende led koplampunits en led achterlichten krijgen. Op het moment dat deze E-Klasse geïntroduceerd werd, viel hij met die hertekende lichtunits beter te onderscheiden van de C- en S-modellen. Heel even… want toen iets later de nieuwe S en nog wat later de opvolgers van de C-Klasse verschenen met gelijkaardige lichtunits werd dat onderscheid meteen geschiedenis. In het interieur prijkt in alle uitvoeringen een nieuw ontworpen driepakig stuurwiel. Standaard worden voortaan de twee gecombineerde digitale schermen (2 x 10,25-inch) gemonteerd. De widescreen cockpit met twee 12,3-inch displays is een optie. Extra meerwaarde wordt geschapen met de implementatie van de jongste versie Mercedes-Benz User Experience (MBUX) en de zowat meest geavanceerde veiligheidsuitrustingen die vandaag beschikbaar zijn. De E-Klasse krijgt augmented reality-technologie. Hierbij worden videobeelden van de actuele verkeersomstandigheden voor het voertuig aangevuld met navigatie-info op het mediascherm. Naast spraaktechnologie (Hey Mercedes!) herkent de E-Klasse — zoals bij BMW — nu ook gebaren. Met Energizing comfortbediening worden diverse comfortsystemen gecombineerd. Waarna persoonlijke muziekkeuze, geprefereerde kleur- en lichtinstellingen in het interieur en diverse massagemodi tot een scala aan te genieten wellnessprogramma’s leiden. Nieuw is Energizing Coaching, waarbij – middels smartwatch – het stressniveau van de bestuurder wordt geregistreerd. Op basis daarvan worden muziek, sfeerverlichting en parfumering geprogrammeerd en getracht om gestresseerde bestuurders wat te relaxeren.

COMPLEX VERHAAL
Alleen al de diversiteit aan koetswerken durft het E-verhaal complex te maken. Omdat het belangrijkste nieuws onder de motorkap steekt, dreigen zelfs de techneuten onder ons de draad te verliezen. Temeer daar wat motoren betreft de vlag niet langer de lading dekt. Modelnamen met 200, 300 of 400 duiden immers niet enkel op cilinderinhoud. Bovendien is het onderscheid tussen 4- en 6-cilinder, tussen motoren in V-configuratie of in lijn moeilijk te bepalen. Een minutieuze studie van de technische data wordt noodzakelijk en de logica is wat dat betreft ver zoek geraakt. In de E-Klasse worden ook nog eens zeven plug-in hybride varianten beschikbaar. Verdeeld over diesel en benzine, Limousine en Estate, achterwiel- en vierwielaandrijving. De benzinemotoren krijgen verder een 9-Trapsautomaat met geïntegreerde 48V alternator-starter. Een elektrische boost van 10 kW (14 pk) wordt daarmee mogelijk want het zijn dus efficiënte mild-hybrides. Een surplus waarvan de diesels (nog) verstoken blijven. Na onze gunstige testervaringen met de Hyundai Tucson mild-hybride diesel, kunnen we dat jammer noemen. De 2.0 liter, 4-cilinder benzinemotor uit de E200 is een nieuwkomer in de E-Klasse. Met zijn in de transmissie geïntegreerde startergenerator levert hij 184pk/300Nm. Het is dezelfde interne verbrandingsmotor die in de E300e (stekkerhybride) support geniet van een e-motor, hetgeen de E300e 258 pk/570 Nm aan systeempower bezorgt. De E450 is de (voorlopige) krachtigste benzineuitvoering (de E53 en E63 AMG uitgezonderd). Onder de kap zoemt een ‘6-in-lijn’ van 2.999cc (367 pk). Niet te verwarren met de V6 van 2.996cc die de nieuwe S500 449 pk horsepower bezorgt.

VAN E200d OVER E300de TOT E400d
De E200d is de nieuwe diesel-instapper. Geen 2.0 liter, wel een 1.6 grote 4-cilinder. Geen Renault-motor! Wel, een door Das Haus ontwikkelde, en intussen al in een aantal compacte Mercedessen draaiende, 1.598 cc (160 pk). De E220d (4 cylinder, 1.950cc, 194 pk) en de E300de stekkerhybride met identieke 1.950cc 4-cilinder en ‘geruggesteund’ door een e-motor (122 pk) zijn 2.0 liter diesels. Topdiesel wordt de E400d. Neen, geen 4.0 liter. Wel een 2.925cc metende 6-cilinder in-lijn (330 pk/700 Nm). Weet alvast dat al deze diesels middels up-to-date emissiecontrole ruimschoots aan de strikste milieunormen voldoen. Proper, efficiënt en brandstofzuinig over de ganse diesellijn dus. Gezegend met gretige werklust. Alleen de 200d zagen we graag met wat Ievendiger acteren. Fluisterzacht onderweg, hoogst comfortabel, onvermoeibaar. De E-Klasse blijft de referentie in zijn categorie. Een gedroomde reislimousine, een technologiedrager. Vaak nagebootst, zelden geëvenaard.

Meer lezen van Ferre Beyens
Meer lezen over
autoremmen los

Meer Bijzondere trends

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.