Helemaal tot rust

Tijd voor een snipperdagje in Wellness Namasté

Gepubliceerd: 23 november 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 236

KASTERLEE – Het lijkt nog niet zo lang geleden, dat ik buiten stapte in een jurk en met blote benen. Doorgaans hou ik wel van de seizoenen die zich afwisselend aandienen, maar dit jaar werd ik toch ietwat overvallen door de kortere en koudere dagen. Met de nóg koudere winter voor de deur is dit een uitgelezen moment voor een snipperdag, om mezelf te verwarmen en ontspannen bij ‘wellness Namasté’ van boetiekhotel Corsendonk Hooge Heyde in Kasterlee.

Ik zet mijn wekker extra vroeg en sluip weg nog voor mijn tieners wakker zijn. Ze kunnen tegenwoordig prima hun plan trekken en zo kan ik met een onbeschreven blad aan mijn verwendag beginnen. Of is dat alleen bij mij thuis zo? Dat wanneer je daar rondloopt er toch nog last-minute verzoeken komen, net voor ze naar school moeten vetrekken?

EITJES MET ONTBIJTSPEK
Het eerste gezicht dat ik die ochtend zie is dat van de glimlachende receptioniste van Corsendonk Hooge Heyde. Mijn verwendag écht starten doe ik met een heerlijk ontbijt. Ook niet-hotelgasten kunnen hier, mits reservatie, komen genieten van het uitgebreide buffet. En ‘uitgebreid’ is zacht uitgedrukt, het is onmogelijk om alles te proeven. Ik zorg dan ook dat ik zeker plaats hou voor de eitjes met ontbijtspek, mijn persoonlijke favoriet. De bubbels laat ik zo vroeg in de ochtend aan me voorbijgaan, al zorgen ze er wel voor dat het aanbod echt helemaal af is. Ik kan niets bedenken dat ontbreekt.

EEN COMFORTABELE ZETEL
Na het ontbijt meld ik me aan bij wellness Namasté. Mijn slippers en badjas liggen al klaar. In de kleedkamer trek ik mijn bikini aan — het dragen van zwemkledij is verplicht — en ik berg mijn spullen op in één van de lockers. Ik begeef me naar het wellnessgedeelte en in afwachting van de massage zet ik me nog even gezellig met mijn boek in één van de comfortabele zetels naast het zwembad. Ik merk op hoe heerlijk het is dat hier geen klok hangt. Dat is ook niet nodig, Silke komt me gewoon ophalen wanneer het tijd is om me naar één van de behandelruimtes te begeven voor de hot stone massage die ik reserveerde. Ik mag, met enkel mijn bikinibroekje aan en een handdoek over me heen, op mijn buik op de massagetafel gaan liggen.

HOT STONES
Silke neemt wat van de warme massagegel en start met een massage van de achterkant van mijn benen. Na de massage met de olie neemt ze de hete gladde stenen en beweegt deze mee over mijn benen. De warmte voelt heerlijk aan. De aanrakingen zijn zacht en heel ontspannend, maar toch ook stevig genoeg om de spanning die op mijn spieren zat te voelen verdwijnen. Ik sluit mijn ogen en ontspan door het huidcontact. Wanneer er gedachten in me opkomen richt ik mijn aandacht terug op de lichamelijke sensaties waardoor die gedachten al snel weer naar de achtergrond verdwijnen. Stap voor stap behandelt Silke mijn ganse lichaam. Ik voel de warmte van de hot stones doordringen in mijn huid. Het gebruik van de stenen zorgt voor wat extra druk die samen met de hitte een diepe relaxatie teweegbrengt. Het is opvallend hoe ik de warmte van de stenen blijf voelen in mijn lichaam, ook wanneer Silke al is overgegaan naar het volgende lichaamsdeel. Na een uurtje heeft ze mijn ganse lichaam onder handen genomen en voel ik hoe de spanning in mijn kuiten en schouders verdwenen is.

HELEMAAL TOT RUST
Na de massage geniet ik nog wat na in de relaxatieruimte. Die is gezellig en sfeervol, mede dankzij de centrale gashaard. Ik geniet verder nog van het verwarmde zwembad en maak gebruik van de infraroodsauna waardoor ik de warmte van de massage nog langer kan vasthouden. Ik heb ook veel deugd van het lezen in mijn boek en voor ik het goed en wel besef haalt Silke me alweer op voor de lunch. Ik besluit om nog eens terug te komen voor de Finse sauna en de hammam. Als afsluiter geniet ik — in mijn badjas — van een verrassingslunch. De gasten een gastronomische beleving aanbieden staat hier hoog op de prioriteitenlijst, dat merk je. Of beter gezegd, dat proef je. Ontspannen, voldaan en met een warm gevoel keer ik huiswaarts. En ook stiekem een beetje trots, omdat ik alle andere verplichtingen even aan de kant heb geschoven en mezelf ondanks mijn drukke agenda toch heb verwend met zo’n heerlijke ochtend.

Corsendonk Hooge Heyde
Steenfortstraat 5, Kasterlee
Tel. +32 (0)14 55 18 34
info.hoogeheyde@corsendonkhotels.com
www.corsendonkhotels.com

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.