Helemaal tot rust

Licht, warmte en trillingen als hulp om af te vallen

Gepubliceerd: 14 december 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 237

TURNHOUT/MALLE – De feestdagen en het nieuwe jaar komen alweer in zicht. Altijd een leuk moment om nieuwe, goede voornemens te omarmen. Wie daarbij graag een gezonde levensstijl en een maatje minder vooropstelt, kan daarvoor terecht in één van de salons van Schoonheidsspecialiste Els. Els beschikt namelijk over een ‘lipolaser’, die bekend staat als een waardig niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie. Wij gaan er ons licht al eens opsteken.

Els ontvangt me in haar ruime salon in Turnhout. Het is er kleurrijk en huiselijk ingericht. De schilderijen aan de muur blijken zelfs van de hand van de zaakvoerster zelf te zijn. Els praat enthousiast over de behandeling die ik zometeen ga uittesten “De lipolaser is de allernieuwste technologie op het gebied van figuurcorrectie. Je kan het zien als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie. Je verbrandt er snel vet mee en dus werkt het heel efficiënt om te vermageren.

LICHT, WARMTE EN TRILLINGEN
Om te beginnen laat Els me plaatsnemen op een speciale weegschaal. Die brengt mijn lichaamssamenstelling in kaart. Mijn vetpercentage, spiermassa en watergehalte worden gemeten. Na de behandeling gaan we hetzelfde doen en dan kunnen we vergelijken. “Alsof dat zo anders zal zijn”, bedenk ik toch een beetje sceptisch bij mezelf. Ik neem, met mijn kleren aan, plaats op de massagetafel. Ik heb geen extreme doelstellingen. Ik hou wel van mijn volle billen, maar mijn buik mag zeker nog wel wat strakker. Ik ontbloot mijn buikzone en Els legt de verschillende pads van de lipolaser naast elkaar rond mijn middel. “Het licht en de warmte van de laserstralen dringen tot diep in de vetcellen en zetten het vet om in water en glycerol”, legt Els uit. “De vetcellen gaan als het ware smelten.” De matras waarop ik lig, blijkt ook een bijzondere massagetafel te zijn. “Een Andumedic, een medisch therapietoestel op basis van andullatietherapie. De pulserende trillingen en de infrarode warme die de tafel afgeeft, zorgen voor stimulatie van het lymfesysteem en voor ontgifting van het lichaam. Afvalstoffen en overtollig vocht worden afgevoerd. Ideaal dus om de werking van de lipolaser te ondersteunen: nadat de vetcellen worden afgebroken zorgt de andullatie voor de afvoer ervan. Als je vervolgens na de behandeling dertig minuten intensief gaat wandelen worden de afvalstoffen nog beter afgevoerd, wat het resultaat ten goede komt.”

ONTSPANNEND
In het begin moet ik toch een beetje wennen aan de trillingen van de matras, maar al snel geef ik me over aan het ontspannende effect ervan. Ik voel ook de warmte van de pads en van de matras op mijn huid. Met de koude dagen voelt dit als een heerlijke verwennerij voor mezelf. De behandeling is dus niet alleen pijnloos, maar ook erg ontspannend. Na vijfenveertig minuten haalt Els me terug uit mijn mijmerende staat, het zit er al op. Het verbaast me niet dat de Andumedic ook ingezet wordt om pijnklachten te verminderen bij mensen met artrose, reuma, rugklachten,…

EFFICIËNT
En dan nu: terug op het meettoestel. De meting na de behandeling geeft effectief 0,6 kg minder vet aan dan bij aanvang. Ik sta versteld. “Bij heel wat klanten meten we zelfs meer verlies van vetmassa”, vult Els trots aan. Je kan kiezen welke (probleem)zones je met de behandeling wil aanpakken. Denk daarbij aan buik, billen, bovenarmen,… Het is efficiënter en voordeliger om dit in kuurvorm te doen. Els helpt je om te bepalen hoeveel behandelingen je nodig hebt om je doelstelling te bereiken.

GEZONDE VOEDING
Els benadrukt daarnaast dat de beste resultaten behaald worden wanneer mensen dit combineren met een gezonde levensstijl en voedingspatroon. Ik kan me indenken dat de behandeling een extra motivatie kan zijn om hiermee aan de slag te gaan. Zo maximaliseer je tenslotte je investering. “Ik wilde mijn klanten iets aanbieden ter ondersteuning van hun eetgewoonten . Toen ik Slinc leerde kennen was ik meteen overtuigd . Ik heb het zelf uitvoerig getest en hier kan ik me zelf volledig in vinden, wat voor mij heel belangrijk is in mijn praktijk.” “Met Slinc kan je je verwachten aan een duidelijk eetschema. Je gaat niet minder maar wel gezonder eten en dat tijdens zes eetmomenten verdeeld over de dag. Zo hou je je bloedsuikerspiegel stabiel en verhoog je je stofwisseling en daardoor ook je vetverbranding. Je slaat geen voedingsgroepen over en eet dus zowel koolhydraten, eiwitten als vetten. Je voeding wordt aangevuld met supplementen, namelijk aminozuren, vitaminen, mineralen en een hoog concentraat aan eiwitten waardoor je je spiermassa behoudt.” De Slinc aanpak komt met een handige app en heel veel lekkere gerechten. Ik besluit alvast om vanavond aan de slag te gaan met het recept voor ‘broodje Griekse kipburger met tzatziki’.

ONDEROX ACTIE
Wil je ook aan de slag met de lipolaser? Voor de infosessie (incl proefbehandeling) betaal je 29 euro ipv 35 euro. Voor acht beurten betaal je 400 euro ipv 450 euro. Actie geldig tot en met 31 januari ’24 en enkel met vermelding van Onderox Magazine.

Schoonheidsspecialiste Els
TURNHOUT: Kongostraat 2
Tel. +32 (0)14 42 24 20
MALLE: Antwerpsesteenweg 164
Tel. +32 (0)3 314 32 00
www.schoonheidsspecialiste-els.be
Enkel na afspraak (online of telefonisch)

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.