Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Petra Wouters van ’t Veldt in Retie.
30 min. (+ 4u marineren), 8stuks
INGREDIËNTEN
Voor de marinade:
Voor de ingelegde komkommer:
Voor de mayonaise (200 ml):
Voor de hotdogsaus:
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Petra: “Dat is eigenlijk bij elkaar gepuzzeld vanuit verschillende richtingen. Een aantal maanden geleden zijn wij hier, bij ’t Veldt, gestart met de voorbereidingen van vuurfeestjes, voor als het weer toegelaten is. En daar horen natuurlijk vuurhapjes bij. Zo kwamen we bij een duurzame hotdog terecht, maar we wilden graag een vegetarisch alternatief. Imca, onze stagiaire, kwam met het idee om een wortel te gebruiken. We zijn dan meteen gaan proeven en uitproberen tot we ons eigen recept hadden.”
Ideaal voor de vele buitenfeestjes die er de komende maanden nog gaan aankomen?
Petra: “Absoluut! Prima om even te grillen op de barbecue. Door de wortel te marineren wordt het echt een verrassend lekker alternatief voor de klassieke worst. Ik was in het begin wel sceptisch, maar ben intussen helemaal overtuigd. Ideaal voor wie liever geen vlees eet of eens iets anders zoekt. Het past bovendien uitstekend bij het eenvoudig samenzijn met vrienden en familie.”
Zijn er nog variaties mogelijk op het recept?
Petra: “Je kan een hotdog pimpen zoals je dat zelf wil. Wij leggen er ingelegde komkommer bij. Gedroogde uitjes kan ook. Of ananas en teriyakisaus, dat maakt het wat exotischer. Het gaat vooral om de puurheid van al de smaken. Het allerlekkerst is daarom natuurlijk een wortel uit je eigen tuin, of een biowortel als de wortels in je moestuin nog te klein zijn.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.