Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Danny Driessens (roepnaam: ‘Dries’), chef-kok van taverne De Waterhoek in Balen.
30 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
Voor de bonbon:
Voor de scampi:
Voor de minischelpjes:
BEREIDING
Bonbon van rundscarpaccio en -tartaar
Duo van scampi
Minischelpje van king krab
Waar komt het recept vandaan?
Dries: “Ik heb het zelf samengesteld om mee in het aanbod te steken voor de afhaalgerechten, hier in De Waterhoek, voor de eindejaarsperiode. Je kan het dus thuis ook eens maken en dan vergelijken met mijn versie.”
Kan je één van de hapjes ook als voorgerecht serveren?
Dries: “Ik zou dat persoonlijk niet doen. Het is echt als combinatie van hapjes bedoeld, de smaken matchen heel goed met elkaar. Als voorgerecht gaat het iets te eentonig zijn.”
Waar kan ik houtskoolpoeder kopen?
Dries: “Hier en daar in de supermarkt, en anders in een speciaalzaak. Het is iets wat aan het opkomen is. Dat is eigenlijk houtskool van kokosnoten dat actieve kool geworden is. Zo heeft het een zuiverende werking voor je lichaam, als je het eet in beperkte mate uiteraard.”
Hoe dresseer ik alles?
Dries: “Helemaal zoals je zelf wil. Ik heb bijvoorbeeld de bonbon op blokjes rode biet gelegd en een beetje sla en kumquat gebruikt bij de scampi, voornamelijk ter decoratie. Die kumquat kan je met schil en al opeten. Citrusvruchten gaan trouwens altijd goed samen met vis en krab.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.