Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Kevin Somers, chef-kok van Gastrobar Olive in Arendonk.
40 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Kevin: “Ik heb het zelf samengesteld voor op onze kaart, bij Gastrobar Olive. Ik heb in het verleden nog samengewerkt met een Thaise chef. Van hem heb ik geleerd hoe zo’n gerechten in Thailand worden klaargemaakt. Die richtlijnen heb ik gevolgd om het recept op te stellen. Ik zet het in de zaak regelmatig op het menu en ook in ons afhaalmenu komt het af en toe terug. Je kan dus altijd komen vergelijken met jouw versie.” (lacht)
Alledaags of feestelijk?
Kevin: “Toch eerder alledaags. Mijn vrouw eet het heel erg graag, dus het komt bij ons thuis alleszins wel af en toe op tafel op een doordeweekse dag.”
Waarmee combineer je het?
Kevin: “Met noedels of met rijst, dat is de perfecte combinatie.”
Zijn er nog bijkomende variaties mogelijk?
Kevin: “Absoluut. Dit recept kan je eigenlijk het hele jaar door maken. Maar je kan natuurlijk nog meer seizoensgebonden groentes gebruiken. Momenteel zijn asperges bijvoorbeeld een aanrader, die doe je er dan op het laatste moment nog bij. Of je kan het gewoon bij een klaargemaakte asperge eten. Voeg gerust ook de eerste groentes uit de serre of de moestuin toe. Heel erg lekker!”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.