Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: (sport)diëtiste Katrien Van Roy van Find Your Balance uit Mol.
30 minuten | 2 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Katrien: “Zelf verzonnen. Ik liet me inspireren door ricottapannenkoekjes die ik in een brunchbar aan zee at. Die waren heel fluffy en lekker. Ik heb dan mijn eigen versie gemaakt.”
Een gezonde variant van pannenkoeken dus?
Katrien: “Ja, vooral omdat ze erg voedzaam zijn en er niet te veel suiker in zit. Ik probeer in mijn praktijk altijd te zorgen dat mensen niet te veel toegevoegde suikers of ultrabewerkte voeding eten. Daarbinnen past dit recept perfect.”
Is er een ideale moment om het te eten?
Katrien: “Ik raad het vaak aan als voedzaam ontbijt voor in het weekend. Het is heel toegankelijk en niet moeilijk om te maken. En je kan de pannenkoeken ook enkele dagen in de koelkast bewaren. Zo kan je een grotere portie maken zodat je meteen een makkelijk ontbijt hebt voor de komende dagen. En nog een voordeel: je kan er met het hele gezin van smullen want ook kinderen zijn er gek op.”
Waarom ben je voor deze combinatie van smaken gegaan?
Katrien: “Omdat het aardbeienseizoen is aangebroken en ik de frisse smaak van de aardbeien heel lekker vind bij deze pannenkoeken. Je kan er ook Griekse yoghurt bij eten of er een beetje mascarponemousse op smeren. De pannenkoeken zijn niet super zoet dus je kan het eventueel nog afwerken met wat extra verse honing.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.