Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Kurt Van Peer van Kurt & Co uit Arendonk.
Voorbereiding: 10 minuten | Oven: 12 minuten | 3 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Kurt: “Zelf verzonnen. Zo maak ik het in onze zaak ook klaar. Dan moeten mensen het thuis alleen nog even in de oven zetten. Het is de Spaanse manier, maar dan met mijn eigen accenten.”
Is het alledaags of feestelijk?
Kurt: “Feestelijk! En eenvoudig om te maken, want je hebt bijna geen voorbereiding nodig. Je zou het ook door de week kunnen maken, maar net zo goed tijdens de feestdagen. Dan is het hier ook altijd erg populair. Het is ideaal om met twee als volwaardige maaltijd van te eten, of als onderdeel van een snackavond met enkele vrienden. Gezellig, met een glaasje wijn erbij.”
Zijn er nog speciale aandachtspunten bij het recept?
Kurt: “Laat het lang genoeg bakken zodat de gamba’s niet meer glazig zijn. Maar ook niet te lang natuurlijk want dan wordt het taai. 12 minuten is normaal gezien perfect. Ah, en vergeet het brood niet op het einde. Want het is heerlijk om met een krokant stukje brood even in dat mengsel te soppen. Het lekkerste wat er is. Daar zit heel veel smaak in. En wie dat graag doet, kan altijd ietsje meer olijfolie toevoegen.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.