Helemaal op smaak

Lekker Lokaal: coquilles met courgetti en curry

Gepubliceerd: 27 januari 2022  |  Onderox editie: 216

In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: hobbykok Nadia Sneyers van de Instagrampagina @tripsandmeals.

15 min. 2 personen

INGREDIËNTEN

  • 2 Courgettes
  • Coquilles (6 à 8 stuks)
  • Currypoeder (of currypasta)
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • Verse peterselie
  • Eventueel kokosmelk

BEREIDING

  • Snijd één courgette in blokjes en stoof die lichtjes aan in een beetje olijfolie.
  • Kruid de blokjes met currypoeder of currypasta.
  • Neem de andere courgette en maak er slierten van (met een mandoline of spiraalsnijder).
  • Voeg de slierten toe en laat lichtjes verder bakken.
  • Bak de coquilles zo’n twee minuutjes aan iedere kant en kruid ze met peper en zout.
  • Werk alles af met verse peterselie.
  • Wil je een iets romigere versie? Voeg dan een beetje kokosmelk toe tijdens het koken“

Waar komt het recept vandaan?
Nadia: “Het is één van de gerechten die ik bedacht heb voor mijn Instagrampagina. Een groot voordeel is dat je het snel kan klaarmaken, maar dat het toch superlekker en heel gezond is. Die combinatie probeer ik altijd te maken. En ik ben grote fan van courgetti, dat maak ik wel vaker klaar.”

Ideaal voor deze periode van het jaar?
Nadia: “Ik vind van wel. Na de feestperiode heb ik altijd nood aan wat lichter eten. Ik maak het thuis vaak in het weekend klaar of als er vrienden op bezoek komen. De coquilles zorgen voor een feestelijk tintje. Al kan je het ook perfect door de week maken.”

Zijn er nog andere varianten mogelijk?
Nadia: “Absoluut! Als je wat meer koolhydraten wil, kan je ook kiezen voor de helft capellini en de helft courgetti. Als je er nog meer energie uit wil halen. Of je kan het als voorgerecht serveren. Voor een hoofdgerecht met een stukje vlees bijvoorbeeld. Dat kan perfect!”

Meer lezen over
culinairlekker lokaal

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.