Ondernemersnieuws

Bieke Meeus Chocolatier: helemaal klaar voor Sinterklaas en de kerstdagen

Gepubliceerd: 24 november 2023  |  Onderox editie: 236

Arendonk – Wie het atelier van Bieke Meeus in Arendonk binnenwandelt, kan niet anders dan heerlijk beginnen watertanden. Tientallen schuimzoenen, groot en klein, pralines en veel ander lekkers schreeuwen om geproefd te worden. En de spontane en gedreven aanpak van de gastvrouw zelf overtuigt je helemaal van de superieure kwaliteit van al deze chocolade producten. “Alles wordt volledig zelf bereid in ons eigen atelier. Zo krijg je de beste kwaliteit en de mooiste creaties”, aldus Bieke.

Al vele jaren loopt chocolade en patisserie als een rode draad door het leven van Bieke Meeus. Een viertal jaar geleden, na vele jaren als patissier in loondienst te hebben gewerkt, besloot Bieke de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te zetten. En daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. “Ik ben altijd gepassioneerd geweest door patisserie en chocolade, met het maken van eigen creaties en dergelijke. Dat ik daar nu mijn beroep van heb kunnen maken, is echt een droom.”

SCHUIMZOENEN
Tijdens haar opstart maakte de Arendonkse chocolatier meteen furore met haar eigen chocolade schuimzoenen. Momenteel heeft ze hiervan veertien verschillende soorten in het assortiment. “Er zijn uiteraard enkele variaties die altijd voorradig zijn, maar daarnaast hou ik er wel van om regelmatig te wisselen. Zo maakte ik pas nog schuimzoenen op basis van gele rijstpap. De liefhebbers waren er meteen weg van”, lacht Bieke. “Ondertussen hebben we zowel de gekende grote zoenen, als ook de kleinere variaties.” Ook in het assortiment pralines is de verscheidenheid groot. “Momenteel zijn er een zestiental”, gaat Bieke verder. “En daar zijn ook enkele speciallekes bij zoals bijvoorbeeld de Venus op basis van perzikenroom, duindoornbes en rozemarijn. Zo zijn er momenteel ook enkele typische kerstproducten. Steeds gemaakt met duurzame Belgische chocolade en uiteraard allemaal supervers bereid. Ook aan de suikervrije producten hebben we gedacht.”

CHOCOLADE VOOR IEDEREEN
De variaties die Bieke Meeus aan de dag legt in haar chocolade zijn eindeloos. Dat maakt ook dat ze voor elke klant een pakket op maat kan maken. “We leveren inderdaad zowel aan particulieren als aan bedrijven en restaurants. Bijvoorbeeld pralines, schuimzoenen of chocoladetaarten met het logo van jouw bedrijf, dat kan perfect. We bekijken samen jouw idee en dan werken we dat verder uit. Maar het hoeft niet altijd zo groots te zijn. Ook kleine cadeaupakketten maken we uiteraard met veel plezier. We kunnen dan perfect de chocolade producten combineren met bijvoorbeeld thee, advocaat, prosecco of dessertwijn”, aldus de chocolatier. Verder zitten er in het assortiment ook chocolade wenskaarten voor elke gelegenheid. Wil je iemand even bedanken, veel succes toewensen, feliciteren met zijn of haar verjaardag? Alles is mogelijk. Check zeker ook de webshop, Facebook en Instagram.

Bieke Meeus Chocolatier
’t Zand 43, Arendonk
Tel. +32 (0)496 10 36 33
info@biekemeeus.com
www.biekemeeus.com

Open:
Wo: 9 tot 12 uur
Vr: 10 tot 17 uur
Za: 10 tot 16 uur

Wij bereiden alles ambachtelijk en hebben daardoor eerder beperkte openingsuren. Lukt dit niet voor jou, dan ben je ook steeds welkom op afspraak.

Extra open tijdens de feestdagen:
15 dec: 10 tot 21 uur
1 jan: 10 tot 12 uur

Enkel voor ophalen bestellingen:
29 nov, 1, 20, 22, 27 en 29 dec: 19 tot 21 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.