Ga naar inhoud
Onderox

Wilfried en Guy Van Baelen: de stilste opnameruimte van de planeet

Wilfried en Guy Van Baelen: de stilste opnameruimte van de planeet

Interview Muziek MOL — De Galaxy studio van de broertjes Wilfried en Guy Van Baelen was van bij de start een succesformule. In een mum van tijd katapulteerden ze zich naar dé wereldnorm als het erop aankwam muziek op te nemen. Hun studiocomplex werd verder uitgebreid naar de beeldindustrie. Met de Auro 3D-technologie als voorlopig nieuwe hoogtepunt. In China zal hun technologie binnenkort in meer dan 1 miljard toestellen per jaar geïntegreerd worden. Een mens gelooft zijn eigen oren niet!

Gie Knaeps: “Eigenlijk ben ik best wel verlegen…”

Gie Knaeps: “Eigenlijk ben ik best wel verlegen…”

Interview MOL/ANTWERPEN — Gie Knaeps (66) is een icoon op het vlak van fotografie. Dat kan ook moeilijk anders als je voor Humo drie decennia lang zowel frontstage als backstage absolute toppers als Prince, Mick Jagger, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Madonna en andere Kurt Cobains voor je lens gehad hebt. Het waren er uiteraard héél veel meer, een mens zou met namen alleen al een boekwerk kunnen vullen. Maar het was steevast hard werken én inventief uit de hoek komen.

Een fijne kennismaking met bapas

Een fijne kennismaking met bapas

Tussen pot en pint Kaas-en wijnavonden, een menu met aangepaste wijnen,... We worden er soms mee om de oren geslagen. Maar de feestdagen komen er met rasse schreden aan, en als je een keertje iets anders op tafel wilt zetten, dan is het nu opletten geblazen. Want als je je gasten wil verrassen, waarom niet eens kiezen voor een menu met aangepaste bieren?

Onze reporter laat zich uitgebreid portretteren

Onze reporter laat zich uitgebreid portretteren

Onder de loep Portretkunst: Jan van Eyck en Pieter Paul Rubens waren er — ieder in zijn tijd — meesters in. Eeuwen later zijn portretten op bestelling nog altijd populair. Als relatiegeschenk, hebbeding of statussymbool. Vooral dat laatste zinde onze reporter wel. Hij onderwierp zich aan het analytische oog van een karikaturist en een jonge schilder. Tweemaal kunst met grote K.

Bekijk al onze berichten