Ga naar inhoud
Onderox

De twee werelden van Ann Ceurvels

De twee werelden van Ann Ceurvels

Interview KEMPEN – Ann Ceurvels mag dan als actrice van het scherm verdwenen zijn, in beeld is ze nog altijd. Enkele jaren geleden gaf ze zichzelf een heel andere rol. Als mama van een kind met ASS (autismespectrumstoornis, nvdr.) en partner van een man met ADHD staat ze op de barricaden voor meer begeleiding en meer begrip. Wat het betekent om in een gezin te leven dat anders is, schreef ze neer in het boek ‘Etiketjes’. Daarmee trekt ze door Vlaanderen en legt ze aan ouders, leerkrachten en hulpverleners uit wat ontwikkelingsstoornissen zijn en hoe ermee om te gaan. Daarnaast runt Ann COACS, een praktijk voor kinder-, jeugd- en gezinscoaching. En ze verhuisde van de stad naar de Kempen, daar waar we in de mediawereld veeleer de omgekeerde beweging zien.

Jos Willems: “Ik heb meer aandacht voor de mensen naast het veld”

Jos Willems: “Ik heb meer aandacht voor de mensen naast het veld”

Interview Sport Op Visite GROBBENDONK – In hartje Grobbendonk woont Jos Willems (70), gewezen voetbalcommentator bij Sporza Radio, levensgenieter en vooral een ‘hevig manneke’, als hij zich zo zelf mag omschrijven. Zijn stem galmde 30 jaar door de boxen van elke autoradio en deed de mensen een voetbalmatch beleven alsof ze er zelf bij waren. Door zijn enthousiaste en spontane manier van becommentariëren groeide hij uit tot een cultfiguur. Ondertussen is hij gestopt met zijn radiocarrière, maar voetbal is nog altijd zijn grootste passie.

Spoorhuis: een winterse lunch in een historisch kader

Spoorhuis: een winterse lunch in een historisch kader

Interieur Culinair Brasserie BAARLE-NASSAU/WEELDE – Brasserie Spoorhuis ligt pal op de grens tussen Weelde en Baarle-Nassau. Zaakvoerder Raf Doms gaf er een nieuw leven aan de oude spoorgebouwen naast het Bels Lijntje, de vroegere spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg. Naast de brasserie kwam er plaats voor interieurzaak Pothuis en kledingwinkel Pakhuis. Zo kan je er makkelijk een dagje uit van maken.

Kersttaferelen gebaseerd op echte gebouwen

Kersttaferelen gebaseerd op echte gebouwen

Kerst HOOGSTRATEN – “Sti-i-lle Nacht, Hei-lige Nacht…” Precies tweehonderd jaar geleden klonk het wereldberoemde kerstlied voor het eerst in de Stille Nachtkapel in Salzburg. Maar dit jaar klinkt het lied ook in Meer bij Hoogstraten want een replica van de kapel staat er in het kerstlandschap van de familie Sterkens. In miniatuur uiteraard, er moet nog plaats overblijven voor tientallen andere kerkjes, historische gebouwen, kermissen, kersthuizen en berglandschappen.

Bekijk al onze berichten