Ga naar inhoud
Onderox

Elke Vanhoof, Olympische atlete ontvangt Europese BMX-toppers

Elke Vanhoof, Olympische atlete ontvangt Europese BMX-toppers

Interview Sport DESSEL – Off-Roadclub BMX 2000 heeft enige ervaring met het organiseren van een EK BMX. Als locatie is het Joël Smets BMX-circuit uiteraard een gedroomd pareltje. In 2013 waagden de organisatoren zich voor het eerst aan dergelijk opzet. En de goesting is nog lang niet weg, vandaar dat er van 9 tot 12 juli, als corona geen stokken in de wielen steekt, diverse finalerondes op het flitsende fietsmenu staan. Eén van de drijvende krachten is Olympisch atlete en grossier in kampioenschapstruien Elke Vanhoof.

‘DE STIG’ als eerbetoon aan koppigheid en doorzettingsvermogen

‘DE STIG’ als eerbetoon aan koppigheid en doorzettingsvermogen

Interview Sport DESSEL — Vier jaar geleden ging een Kempens wielertalent voorgoed verloren. Stig Broeckx (29) maakte in de Baloise Belgium Tour een doodsmak. Na maanden coma waarin geen dokter hem nog een kans gaf, begon Stig aan een lange revalidatie. Ongezien wat de jongen heeft gepresteerd. Televisiemaker Eric Goens van het NieuwsHuis en regisseur Diederd Esseldeurs maakten er een film over: ‘De Stig’, die op 3 maart in première ging. Onderox ging kijken en kon de makers van de film strikken voor een gesprek.

Clem Mertens, de man van 150 marathons

Clem Mertens, de man van 150 marathons

Interview Sport BALEN — In 2014 hield een hardnekkige blessure marathonloper Clem Mertens (69) noodgedwongen enkele maanden aan de kant. Stilzitten was er echter niet bij. Hij schreef een boek over zijn loopverleden dat in 1986 begon en stelde verbaasd vast dat hij al twee keer rond de wereld had gelopen. In mei komt zijn 150ste marathon er normaal gezien aan, nota bene in het jaar dat hij 70 wordt.

(H)eerlijke bieren met natuurlijke grondstoffen

(H)eerlijke bieren met natuurlijke grondstoffen

Tussen pot en pint Mocht je de ambitie hebben om alle bieren op de kaart van café ‘t Kelderke in Geel te willen pro-even, kan ik je garanderen dat je huisarts daar een sterke mening over zou hebben. Johan heeft immers een bierkaart waar zelfs een doorwinterde bierliefhebber respectvol ”U” tegen zegt. Een bierproeverij organiseren in zo’n echt biercafé, het voelt een beetje als thuiskomen.

Bekijk al onze berichten