Ga naar inhoud
Onderox

Hendrik Luyten: verhalenverteller in hart en nieren

Hendrik Luyten: verhalenverteller in hart en nieren

Interview Televisie MOL/LIER — Regisseur Hendrik Luyten (50) woont al 19 jaar in Lier, maar is geboren en getogen in Mol. Die Kempense opvoeding bleef altijd overeind. Zijn cv is haast te lang om te overlopen: De XII werken van Vanoudenhoven, ‘VDB. Ik ben God niet.’, Lotgenoten, Vive Le Vélo,… Samen met Koen Wauters volgde hij het afscheidsjaar van Tom Boonen, waarmee hij momenteel de laatste hand legt aan ‘Tom Fietst’, waarbij Boonen wereldwijd mensen opzoekt waarvoor de fiets essentieel is. Voor één keer halen wij Luyten zelf voor de schermen.

Yannick Michiels: de wereld rond dankzij het oriëntatielopen

Yannick Michiels: de wereld rond dankzij het oriëntatielopen

Interview Sport DESSEL — Yannick Michiels (28) is momenteel de nummer één in de wereld in het oriëntatielopen. Dankzij zijn meest recente winst in de World Cup finale in China, waar hij alle wereldtoppers te snel af was, tankte hij volop vertrouwen voor de topwedstrijden die er voor hem aankomen. Zijn loopsnelheid scherpt hij minutieus aan en een kaart lezen doet hij nu al sneller dan de doorsnee gps

Noor Vandendijck: rijzende ster aan het wielerfirmament

Noor Vandendijck: rijzende ster aan het wielerfirmament

Interview Sport MOL-EZAART — Engelengezangen begeleiden momenteel ‘broekje’ Remco Evenepoel naar de hoogste professionele wielerhemel. En wie zegt dat dit bij de pedalerende dames binnenkort eens niet evengoed het geval kan zijn? Want Noor Vandendijck (13) uit Mol-Ezaart kan nu al bogen op een kleerkast vol ingekaderde kampioenentruien. Op de weg of op de piste, in het tijdrijden, in het veld… Er staat momenteel geen maat op deze getalenteerde jongedame. Binnenkort volop hosanna en halleluja? Noor blijft er alvast stoïcijns rustig onder, want naast het wielrennen zijn er ook nog de scouts.

’t Koffiehoekske, geen koffiehuis als alle anderen

’t Koffiehoekske, geen koffiehuis als alle anderen

Culinair Best of breakfast TURNHOUT/WEELDE-STATION — ’t Koffiehoekske ligt pal op het kruispunt tussen verschillende gemeenten. De voordeur ligt in Turnhout, de overkant van de weg heet Weelde-Station en een kilometer verderop rijd je Baarle-Nassau binnen. De zaak is geen koffiehuis zoals alle anderen. Wel eentje waar alles vers gemaakt wordt, waar er ambachtelijke koffie en verse thee wordt geserveerd. En waar je rustig kan komen ontbijten om de dag te starten, welke richting je daarna ook uit gaat.

Bekijk al onze berichten