Ga naar inhoud
Onderox

Filmmaker wordt stripscenarist

Filmmaker wordt stripscenarist

Interview Literatuur MOL – Mollenaar Enzo Smits klopt met forse kneukels op de grote poort van de stripwereld. En dan wel in het marktsegment dat als ‘strip underground’ gecatalogeerd staat. Enzo schreef het scenario voor de striproman ‘Wolven’, het lag in het verlengde van zijn opleiding als filmmaker én hij vond het leuk om te doen, samen met tekenaar Ward Zwart. Zo plezant dat er al stellingen gebouwd worden voor een nieuw scenario. Ward punt alvast de tekenstiften bij.

“Ik heb mijn doodsangst van me af geschreven”

“Ik heb mijn doodsangst van me af geschreven”

Interview Op Visite TURNHOUT – Walter van den Broeck vierde onlangs zijn 76e verjaardag. De Turnhoutse schrijver van literair erfgoed zoals Groenten uit Balen en Brief aan Boudewijn levert ook na zijn pensioen met de regelmaat van een tweejaarlijkse klok een nieuw werkstuk af. In De babyboomboogie schetst hij een beeld van zijn “gelukkige generatie”.

Trouwe lezers ontdekken het Onderox Fietsfestival

Trouwe lezers ontdekken het Onderox Fietsfestival

Fietsen LICHTAART/HERENTALS – De voorbije maand stapten heel wat nieuwsgierige fietsfanaten weer hun tweewieler op om een route van het gloednieuwe Onderox Fietsfestival uit te proberen. Keuze genoeg, want deze keer zijn er een recordaantal van 35 fietstochten te ondernemen. Wij stuurden trouwe lezers Saar Vanhoof en Kim Pluym uit om voor ons de route van Floreal in Lichtaart uit te testen.

Maand van de asperge

Maand van de asperge

Culinair Maand van de asperge Het aspergeseizoen is weer daar. Voor de liefhebbers verzamelden wij enkele extra lekkere aspergemenu’s en ook op onze culinaire pagina’s zijn er deze maand extra veel asperges te proeven. Zowel De Nieuwe Erven in Reusel als Koningsbos in Kasterlee serveren je graag dat overheerlijke witte goud.

Gezond en wel

Gezond en wel

Gezondheid Welkom bij ‘Gezond en wel’, onze gloednieuwe gezondheidsrubriek. Vanaf nu reserveren we elke maand een mooi plaatsje om onze gezondheidsexpert Tobias Maerien even aan het woord te laten. Hij vertelt over thema’s als correct eten en optimaal sporten, om maar twee voorbeelden te noemen.

Bekijk al onze berichten