Ga naar inhoud
Onderox

Kempense cowboys onder elkaar

Kempense cowboys onder elkaar

Reportage LICHTAART - Guido Belcanto, Jan De Smet en Barbara Dex trekken dit najaar langs de theaters met ‘Ode aan Bobbejaan’, waarin ze de muziek van Vlaanderens meest geliefde cowboy eren. Ze houden ook halte in de legendarische theaterzaal van Bobbejaanland, dat op eindjaar haar 65e verjaardag viert.

De familieman in Herman Van Springel

De familieman in Herman Van Springel

Interview Op Visite GROBBENDONK/BOUWEL – Je kan hem nog zo’n drie keer per week tegenkomen, op de Netedijk tussen Bouwel en Duffel. Hij zit dan een beetje scheef op zijn fiets maar niet meer zo scheef als toen hij kleppers reed zoals de ‘Tour de France’ en de ‘Ronde van Lombardije’. We zijn op visite bij Herman Van Springel (73), profwielrenner tussen 1965 en 1981.

“De kapitein heeft altijd het laatste woord”

“De kapitein heeft altijd het laatste woord”

Reportage Zelden stonden op tweedehandssites zoveel plezierboten in de etalage als nu. Tegelijk piekt ook het aantal cursisten voor een stuurbrevet. Bizar. Verkeert de watersportsector in zwaar weer, of net niet? Op zoek naar verklaringen infiltreert uw reporter in het bootmilieu, legt hij ervaren schippers het vuur aan de schenen en volgt hij in negen afleveringen het opleidingstraject van volstrekte leek tot gediplomeerd kapitein. Onderox hijst de zeilen. All aboard!

Recordaantal nieuwe wandelingen in Onderox Wandelfestival

Recordaantal nieuwe wandelingen in Onderox Wandelfestival

Wandelen KEMPEN – Het is zover! Het Onderox Wandelfestival gaat weer van start! Vanaf zaterdag 1 oktober kan je bij maar liefst 33 Kempense horecazaken terecht voor een prachtige wandeling in de omgeving en een lekker hapje of drankje van het huis. Dit jaar verkennen we ook voor het eerst de Noordertuin van Antwerpen, een prachtige regio voor wandelaars.

Bekijk al onze berichten