Ga naar inhoud
Onderox

Alicja Gescinska: "Nog altijd worstel ik met de vraag waar ik thuishoor"

Alicja Gescinska:

Interview BEERSE/RIJKEVORSEL – ‘Al het waardevolle in het leven is even moeilijk als zeldzaam, dat wist Spinoza al.’ Het is maar één van de waardevolle zinnen in het nieuwe essay van filosofe Alicja Gescinska (37). Deze zomer verhuisde ze met haar man en drie zoontjes van Oost-Vlaanderen naar de Kempense rust in Beerse. “Onze tuin ligt in Rijkevorsel, de volgende straat is Vlimmeren”, zegt ze. De verhuisdozen zijn nog maar net uitgepakt maar voor Onderox maakte ze graag tijd om te praten over haar boek en de weg die ze al heeft afgelegd.

Nicoty: een feest om te vertoeven

Nicoty: een feest om te vertoeven

Culinair Restaurant WECHELDERZANDE – Restaurant Nicoty heeft er een drukke zomer opzitten. Toch staan er ook dit najaar nog heel wat zaken gepland. Intussen lopen ook de bestellingen voor de twee aparte feestzalen vlot binnen. Want ook als je feest in kleinere groep, moet alles tot in de puntjes in orde zijn.

Annelies Grietens, werken in een sprookjesbos

Annelies Grietens, werken in een sprookjesbos

Interview GEEL/ANTWERPEN/KAATSHEUVEL – Stel. Je wandelt als vijfjarig meisje voor de eerste keer door het Sprookjesbos van de Efteling en je bent helemaal betoverd door de magie. De fascinatie laat je niet los. En vijfentwintig jaar later loop je opnieuw door het attractiepark. Maar deze keer als Commercieel Manager voor de Belgische en Franse markt. Dan heb je ongetwijfeld een droomjob te pakken. Het overkwam Annelies Grietens uit Geel. Nog steeds betoverd door de magie. Al is de Efteling ondertussen zo veel meer dan enkel het Sprookjesbos.

De maand van het wild

De maand van het wild

Culinair Wild Dames en heren, het is (bijna) november. Tijd om te gaan wandelen, kastanjes te gaan rapen en te verpozen in een restaurant waar je de lekkerste wildgerechten voorgeschoteld krijgt. Om het voor u alvast een stukje gemakkelijker te maken, hebben we op deze pagina drie Kempense restaurants gebundeld die deze dagen elk een extra voordelig wildmenu serveren. Die kastanjeboom in de buurt, die moet je helaas wél nog helemaal zelf gaan zoeken.

Bekijk al onze berichten