Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Ann de Jong van Madame Apéro uit Turnhout.
25 minuten | 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Ann: “Ik geef regelmatig kookworkshops en heb dit gerecht verzonnen voor de workshop die over salades voor bij de barbecue ging. De inspiratie heb ik ooit opgedaan bij vrienden die een table d’hôte hebben in Frankrijk. En het is heel eenvoudig om te maken met ingrediënten die je haast in elke winkel vindt. Je bent er niet lang mee bezig en er kan eigenlijk niks misgaan.”
Waarom ben je voor deze combinatie van smaken gegaan?
Ann: “Spinazie zorgt voor een krokantere salade en dan is het leuk om te combineren met iets zoets. In het Midden-Oosten wordt spinazie vaak gebruikt als salade in combinatie met dadels. Ik heb die hier vervangen door iets anders zoets: aardbeien. Lekker en seizoensgebonden.”
Is het een alledaags gerecht of iets feestelijks?
Ann: “Als je het in een mooie grote schotel van keramiek doet, heeft het wel iets feestelijks. Ook omdat het zo kleurrijk is. Dan kan je het ook met vrienden delen als lunch, eventueel met wat brood erbij. Het kan lekker verfrissend zijn op hete dagen, als je geen zin hebt in warme gerechten. En het is dus ook ideaal als bijgerecht voor bij de barbecue. Het is iets origineler dan de traditionele geraspte wortelen, toch?”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.