Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Chef-kok Karim Van Dooren van restaurant Anders in Kasterlee, Vosselaar en Begijnendijk.
40 minuten | 6 personen
INGREDIËNTEN
Dressing:
Slaatje:
Scampi’s:
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Karim: “Dat heb ik zelf verzonnen. In onze zaak gebruiken we de currydressing af en toe en serveren we de gebakken scampi’s met aardappelslierten. Maar bij ons zijn het allemaal kleine gerechtjes, dit is een stevig voorgerecht of zelfs een hoofdgerecht.”
Is het alledaags of feestelijk?
Karim: “Zomers vooral. (glimlacht) Je kan de combinatie maken met de barbecue, door bijvoorbeeld de paprika’s en de scampi’s daar op te bakken. Lekker in het zonnetje. Als je dit dan voorgeschoteld krijgt, daar word je toch meteen vrolijk van.”
Waarom deze combinatie van smaken?
Karim: “Ik vind het leuk om verrassing te brengen in een gerecht. Om de combinatie te maken tussen warm en koud bijvoorbeeld. Die combo werkt goed omdat er Aziatische toetsen en heel veel smaak in het gerecht zit. Het mag niet te eenzijdig zijn uit één keuken, daar hou ik niet van. Het zijn dus zeker geen Aziatische smaken die overheersen, maar ze voegen wel een vleugje verrassing toe.”
Zijn er nog andere varianten mogelijk?
Karim: “Je kan er ook nog een extra slaatje aan toevoegen met rucola, ijsbergsla, fijngehakte bieslook, platte peterselie en kerstomaatjes. Je halveert dan eerst de kerstomaatjes en laat ze kort marineren in wat sushi-azijn. Meng dan de kruiden en de sla in een kom, voeg de tomaatjes toe en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Heel lekker en fris!”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.