Helemaal op smaak

Lekker Lokaal: zomerse meloensalade met feta en limoendressing

Gepubliceerd: 27 juni 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 243

In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Heidi en Luna Van Goethem van biologische foodbar Puura Vida in Geel.

15 min. 1 persoon

INGREDIËNTEN

  • 1/4 van een (baby) watermeloen
  • 110 g fetakaas
  • Handje vol munt
  • 1/2 komkommer
  • 20 g rucola
  • 1/2 limoen
  • 1 el (limoen)honing

BEREIDING

  • Snij de watermeloen, de komkommer en de fetakaas in kleine gelijke blokjes.
  • Hak de munt fijn en doe alle gesneden ingrediënten bij elkaar.
  • Maak de dressing: pers een halve limoen en voeg een eetlepel honing toe. Voeg dressing toe aan de salade naar smaak.
  • Voeg hierna nog wat rucola toe, indien je het gerecht iets pittiger wil.

Waar komt het recept vandaan?
Luna: “We wilden iets fris en zomers maken voor onze nieuwe suggestiekaart. Met deze rubriek in ons achterhoofd, zodat je het makkelijk zelf thuis kan maken met ingrediënten die je al kent. Het is snel klaar en daarom ook een aanrader voor als je vrienden op bezoek hebt, zo hoef jij niet in de keuken te staan als zij al plezier aan het maken zijn.”

Waarom deze combinatie van smaken?
Heidi: “Omdat het zurige van de limoen en de feta goed samen gaat met het zoete van de meloen en de honing. Dat is een geweldige combinatie. En de rucola zorgt voor nog wat extra pit.”

Ideaal voor op een zonnige zomerdag?
Heidi: “Absoluut! Als je het warm hebt, is het een heel verfrissend en luchtig gerecht. Meloen, limoen en komkommer verfrissen je lichaam en koelen je af, daarom hebben we daar voor gekozen. En ze werken hydraterend.”

Zijn er nog varianten mogelijk?
Luna: “Je kan de watermeloen vervangen door een andere meloen of door mango, al vind ik die combinatie met limoen dan iets minder geslaagd. Als je niet van pittig houdt, kan je in plaats van rucola voor basilicum gaan. En grote eters kunnen nog quinoa toevoegen.”

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinairlekker lokaal

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.