Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Dieter Franck, chef-kok van restaurant Weselo in Mol en bedenker van de boters van ’t Gawd van de kuj.
45 min. 2 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Dieter: “Zelf verzonnen toen we op zoek gingen naar recepten met onze boters van ’t Gawd van de kuj. Ik wou een gerecht dat niet ingewikkeld was en snel klaar is.”
Waarom deze combinatie van smaken?
Dieter: “Omdat de fijne kruidenboter perfect past bij zalm en spinazie. Ik wou iets anders doen dan de meeste kruidenboters en niet alleen de klassieke kruiden gebruiken. Zo heb ik er mijn eigen favoriete smaken een heel klein beetje ingestoken: anijs en dragon. Dat geeft het geheel een zuurtje. Ik hou heel veel van drop en van bearnaise, vandaar.”
Is het alledaags of feestelijk?
Dieter: “Alledaags. Je kan dit gerecht echt elke dag maken. Het is ook niet duur, je kijkt zelf naar welke zalm je kiest. Het kan als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht. Je neemt dan gewoon meer pasta en meer vis.”
Zijn er nog varianten mogelijk?
Dieter: “Je kan bijvoorbeeld de spinazie vervangen door groene of witte asperges als je minder fan bent van spinazie.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.