Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Jeroen van Alphen van ambachtelijk slijpatelier Yaiba Knives in Mol.
20 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
Frozen yoghurt:
Gemarineerde aardbeien:
M&M crunch:
BEREIDING
Frozen yoghurt:
Gemarineerde aardbeien:
Aardbei met M&M crunch:
Waar komt het recept vandaan?
Jeroen: “Zelf verzonnen. Wij wonen in Mol-Rauw en wandelen graag in de buurt, rond de Rauwse put bijvoorbeeld. En dan nemen we graag een leuk vieruurtje mee. Het is makkelijk te bereiden en verslavend lekker.”
Waarom aardbeien?
Jeroen: “Omdat de kinderen er gek op zijn en omdat ze in deze periode niet weg te denken zijn. Ik ben zelf ook kok en werk heel graag met producten uit de streek. In de Kempen zijn er veel lokale telers. Op heel wat plaatsen kan je naast de weg bakjes kopen rechtstreeks van het veld. Dat is iets waar we trots op moeten zijn.”
Nog een extra tip voor als ik vieruurtjes met aardbeien ga maken?
Jeroen: “De aardbeien die je over hebt, kan je gebruiken om een lekkere cocktail te maken. Bijvoorbeeld met wat champagne. De aardbeien vries je dan in en gebruik je als ijsblokje. De kinderen kunnen het drinken met bruiswater en een hip rietje.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.