Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Tom Rely, chef-kok en zaakvoerder van La Cuenta in Mol.
45 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
Voor de saus:
BEREIDING
Jus van porto:
Varkenshaasje:
Waar komt het recept vandaan?
Tom: “Ik heb het zelf in elkaar gestoken om in ons restaurant te serveren binnen een menu. Ook in het najaar uiteraard.”
Waarom werk je met beukenzwam en spitskool?
Tom: “Omdat dat twee heel toffe producten zijn die geen complexe bereiding nodig hebben. En het is er de ideale periode voor.”
Is dit een leuke periode om in de keuken te staan?
Tom: “Absoluut! Het wildseizoen is gestart, de wintergroentes komen eraan en je begint stilaan aan de feestdagen te denken. Heel fijn.”
Is dit een feestelijk recept?
Tom: “Varkenshaasje heeft als voordeel dat het zowel alledaags als feestelijk kan zijn. Je kan er bijvoorbeeld een gekookte aardappel bij serveren, maar net zo goed kroketjes. Ik zou er hoe dan ook een aardappelbereiding bij klaarmaken. Het maakt niet uit welke, het past allemaal.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.