Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Benny Rombouts van cateringspecialist B-Eat uit Arendonk.
4 uur. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Benny: “Het is een combinatie van recepten die ik ooit gemaakt heb. Ik heb er mijn eigen twist aan gegeven. Het handige is dat je er qua groenten zowat alles in kan doen. Kijk gewoon in je koelkast wat je nog hebt liggen. Het kan met spruitjes en spekjes, met raapjes,… Of zonder de champignons als je daar geen fan van bent. Je kan ook een ander donker (zoet) biertje gebruiken. Of je voegt in plaats van de pure chocolade een verdwaald sinterklaasmannetje toe. Kan allemaal.”
Waarom maak je het klaar op de barbecue?
Benny: “Omdat je er zo een verdoken rooksmaak aan kan toevoegen die heel goed bij het gerecht past. Je kan het ook gewoon in je keuken maken. Gebruik dan een vuurvaste pot die je op 120 graden in de oven zet, of op een zacht vuurtje laat pruttelen. Het aanbakken doe je gewoon op je vuur.”
Is het niet te koud om te barbecueën?
Benny: (resoluut) “Daar is het nooit te koud voor! Ik vind het zelfs de ideale periode nu. Beter bij tien graden dan staan zweten bij dertig graden, toch? Je gaat er hoogstens koude tenen aan overhouden.”
Wat serveer ik erbij?
Benny: “Een stuk grof gegrild brood en ‘goeie’ boter. Of kroketjes of gratin om het extra feestelijk te maken.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.