Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Lesley Voss, sous-chef bij Herberg De Buitenman in Lage Mierde (NL).
30-45 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
Hoofdgerecht:
Saus:
BEREIDING
Voorbereiding:
Saus:
Hoofdgerecht:
Waar komt het recept vandaan?
Lesley: “Ik heb het zelf samengesteld om bij ons, in Herberg De Buitenman, te serveren. We willen hiermee onze gasten kennis laten maken met een andere manier van asperges bereiden. Dat je die groene asperge tippers ook erg smaakvol kan roerbakken. Het zijn trouwens onze eigen asperges die wij serveren.”
Waar eet je het bij voorkeur?
Lesley: “Op een terrasje natuurlijk, lekker in de zon. Bij je thuis of kom het binnenkort, als de horeca in Nederland weer iets meer mag, gewoon bij ons proeven. Dan kan je vergelijken. We wachten wel nog even op iets warmer weer zodat de groene asperges nog beter op gang komen, maar dat komt wel weer goed!”
Zijn er nog variaties mogelijk?
Lesley: “Heel wat. Je kan gehaktballetjes gebruiken in plaats van biefstuk. Of het gerecht nog simpeler houden door enkel af te blussen met de jus, zonder champignons bijvoorbeeld. Of er een vegetarische versie van maken met zowel groene als witte asperges. Mogelijkheden genoeg!”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.