Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Bert Geuens, chef-kok en zaakvoerder van Bistro Tilo in Retie.
15 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Voor de blanke boter:
Voor de ringen van gefruite prei:
Voor de pladijs:
Waar komt het recept vandaan?
Bert: “Zelf verzonnen. Ik heb drie producten genomen die op dit moment van het jaar op hun allerlekkerst zijn: pladijs, prei en mosselen. En dan heb ik drie aparte bereidingen die ik heel lekker vind samengevoegd tot één recept.”
Wanneer eet ik dit het best?
Bert: “Dat kan alle dagen. Het is makkelijk om te maken en heel lekker. Ideaal voor de visliefhebber. Ik maak het zelf ook geregeld thuis en het heeft in ons restaurant ook al als suggestie op het menu gestaan.”
Miso, wat is dat en waar kan ik het vinden?
Bert: “Dat is een pikante smaakverfijner van Japanse origine, op basis van sojabonen. Het is heel geconcentreerd, dus je mag er niet te veel van gebruiken. Maar het zorgt voor een leuke extra toets en het geeft kleur aan een gerecht. Je kan dat in de meeste supermarkten gewoon vinden.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.