Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: An Verhagen van Florentien en de website www.koekjevaneigendeeg.be uit Ravels.
2 uur | 8 personen
INGREDIËNTEN
Koekjes:
Mousse:
BEREIDING
Koekjes:
Mousse:
Waar komt het recept vandaan?
An: “Het zijn de zanddeegkoekjes zoals ik ze altijd maak, aangevuld met een mousse die ik zelf heb samengesteld.”
Waarom deze combinatie van smaken?
An: “Omdat ik het een hele frisse combinatie vind om te gebruiken als dessert. Het zoete van het koekje en de frisse toetsen van de mousse zijn mooi in evenwicht. En ik vind die smaken zelf ook erg lekker.”
Is het alledaags of feestelijk?
An: “In de eerste plaats feestelijk, zeker als je het bijvoorbeeld in diamantvormpjes presenteert als éénpersoonsgebakjes. Dan kan je het heel feestelijk serveren. Maar je kan er ook een groot geheel van maken en er zo een verjaardagstaart mee samenstellen, met kaarsjes erop. Dat kan ook heel tof zijn.”
Zijn er speciale aandachtspuntjes bij het recept?
An: “Voor de minder ervaren koks misschien: let erop dat je de gelatine in koud water laat weken. Het mengsel zelf moet warm genoeg zijn, dat mag even koken. En misschien nog één tip: kies in de winkel voor een rijpe en sappige mango of laat hem thuis even rijpen. Dan zijn ze het allerlekkerst.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.