Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Bieke Meeus, chocolatier bij Zoetjes & Zundjes in Arendonk.
30 min. 6 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Bieke: “Uit mijn persoonlijk kookboek. Dat is mee gegroeid door de jaren heen. Het is heel makkelijk om te maken en eigenlijk kan je het niet laten mislukken. Je mag het natuurlijk niet te lang in de oven laten, maar als je dat niet doet, kan er niks misgaan.”
Een feestelijk gerecht of ook alledaags?
Bieke: “Ik vind het vooral iets feestelijks. En dan maakt het niet uit of je een verjaardag viert of nu in deze periode Kerstmis of oudejaarsavond. Elk feest is een goede reden om iets lekkers op tafel te zetten, toch? En het blijft altijd een leuk momentje, als je er met je lepel een stukje uit neemt en de chocolade stroomt er zachtjes uit.Top!”
Een ideaal dessert voor de komende feesten?
Bieke: “Vind ik wel ja, net omdat we moeten feesten in kleine groep. Het is niks om te maken als je voor 20 personen moet koken. Maar zoals dit jaar, voor vier of zes personen, daar is het perfect voor. Het is heel toegankelijk, iedereen lust het. Ook voor kinderen is het een grote aanrader.”
Wat serveer ik erbij?
Bieke: “Ik zou het bij de klassiekers houden: een bolletje vanille-ijs en eventueel wat rood fruit of een vruchtencoulis, dat blijven toch de zaken die er het allerlekkerst bij zijn.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.