Helemaal op smaak

Lekker Lokaal: ijsje van plattekaas met seizoensfruit

Gepubliceerd: 29 juni 2020  |  Onderox editie: 200

In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Klaartje Mertens van just., specialist in gezonde baby- en peutervoeding. Helemaal in het teken van onze kinderpret-special dus. 

5 min. 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 6 eetlepels volle plattekaas (of kwark)
  • 2 aardbeien
  • 3 frambozen

BEREIDING

  1. Was de aardbeien en de frambozen, plet ze en meng ze met de plattekaas.
  2. Mix het geheel en doe het in een ijsjesvorm.
  3. Steek de ijsjes in de diepvries (minstens 4 uur) en klaar! 

Een gezond ijsje, ideaal voor de komende warme dagen?

Klaartje: “Absoluut! Al moet ik zeggen dat ik het ook in de lente al serveer. Eigenlijk zit het vanaf dan standaard in mijn diepvriezer. Ook omdat het zo eenvoudig en snel te maken is. We geven het regelmatig aan ons zoontje Lou. En ik eet graag mee. Het is zeker niet alleen voor kinderen.”

Een gezond tussendoortje voor iedereen…

Klaartje: “Ja, en dat is toch wel belangrijk. Geen tussendoortjes geven, dat lukt toch niet. Op deze manier hou je het gezond. Zeker als je de vruchten volledig toevoegt, dan heb je alle vezels mee. En het is de perfecte manier om kinderen stiekem fruit te laten eten als ze daar even geen zin in hebben of om bepaalde fruitsoorten te geven die een moeilijkere structuur hebben. Frambozen vallen zo bijvoorbeeld niet altijd in de smaak. In ijsjesvorm gaan ze die zeker wel lusten.”

Zijn er nog andere varianten mogelijk?

Klaartje: “Je kan het eigenlijk maken op basis van al het fruit dat je in huis hebt. Een andere optie: het mengsel niet in de ijsjesvormen gieten, maar zo opeten. Je kan er dan ook een eetlepel speltpap aan toevoegen en het aan je baby geven. Of yoghurt gebruiken in plaats van plattekaas voor kindjes ouder dan 1 jaar of voor volwassenen.” 

Meer info: https://justfoods.be/

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.