Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Kris Herrijgers van foodblog www.kriskookt.be uit Minderhout.
30 min. 6 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Waar komt het recept vandaan?
Kris: “Het is mijn eigen versie van een voorgerecht dat ik op vakantie heb geproefd.”
Wanneer eet ik dit het best?
Kris: “Tijdens het komende pompoenseizoen, bij een speciale gelegenheid. Het is een voorgerecht dat zich daar uitstekend toe leent. Ideaal als je iets te vieren hebt.” Werk je graag met pompoen? Kris: “Absoluut! Het is een heel dankbaar product omdat er veel mogelijkheden zijn. Een crème, roosteren, soep,… Het is zelfs een beetje zoet zodat het ook in desserten kan. Dit jaar kijk ik extra uit naar het pompoenseizoen, want we hebben voor het eerst pompoenen uit eigen tuin. Dat maakt het toch net ietsje specialer.”
Hoe belangrijk zijn seizoensproducten voor jou, als foodblogger?
Kris: “Heel belangrijk. Ik probeer daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dan is alles ook gewoon op zijn allerlekkerst.”
MEER INFO
De foodblog van Kris kan je terugvinden op www.kriskookt.be.
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.