Bijzondere woningen

Gerenoveerd kantoor doet ook dienst als showroom

Gepubliceerd: 1 februari 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 238

MOL/BALEN — Deze maand kijken we, met Batibouw in het vooruitzicht, achter de schermen van een opvallend project in Het Laarcenter in Mol. Daar werd een nieuw kantoor gemaakt dat tegelijk ook dienst zal doen als toonzaal. Maar eerst moest er stevig gerenoveerd worden.

Voor de ‘Binnenkijken’ van deze maand gaan we langs bij Hannelore Hick. Met haar ‘Magazijn and More’ richt zij magazijnen volledig in. “Dat gaat van optekenen tot de volledige inrichting zelf, en alles wat erbij komt kijken. Wij zijn actief in België en Luxemburg en ik kreeg wel eens de vraag van klanten of ze ergens onze producten konden komen bekijken. Dus was een kleine toonzaal wel een meerwaarde. Nu moesten klanten soms bij mij thuis in Mol langskomen, maar om werk en privé beter gescheiden te houden, wou ik graag een apart kantoor. Deze locatie sprak me erg aan. Zeker met die grote raam aan de zijkant die voor veel lichtinval zorgt. Al moest er nog behoorlijk wat verbouwd worden.”

STRAKKE TIMING
En zo kwam Gyprocwerken Lievens uit Balen in beeld. “Ik leerde Joachim (Lievens, de zaakvoerder, nvdr.) kennen via een BNI-netwerk waar we allebei deel van uitmaken. Hij toont daar af en toe realisaties en die zien er altijd heel erg mooi uit. Hij was de logische keuze voor mij.” Al was de timing niet evident. “We wilden eind januari graag opengaan, maar ik heb de sleutel pas sinds oktober. Joachim is meteen komen kijken en is daarna heel snel in actie geschoten. Eerst heeft een andere firma (Bogaerts Johny, nvdr.) nog een volledig nieuwe vloer gelegd, er lag hier laminaat, maar dat vond ik niet goed passen”, legt Hannelore uit. “Nu zijn we voor een keramische parkettegel gegaan. Die vraagt ook weinig onderhoud. Toen de vloer er lag, is Joachim meteen gestart. Hij nam alle gyprocwerken en de plaatsing van een nieuw tegelplafond en van enkele gyprocwanden volledig op zich. “Normaal gezien is een vloer één van de laatste dingen die geplaatst wordt, maar bij ons dus één van de eerste. Joachim heeft die helemaal afgeplakt, wat een behoorlijk delicaat werkje was. Maar hij liet niks aan het toeval over.”

NEUTRALE WITTE KLEUR
In overleg werd voor een neutrale witte kleur gekozen als basis. “Dan kunnen we later nog aanpassingen doen en anders zou het visueel te druk worden in combinatie met de meubels die we hier plaatsen, die zijn vaak iets donkerder van kleur.” Die meubels zijn allemaal uitgekozen uit de stock van Hannelore. “Zo gebruiken we die dus elke dag, maar onze klanten kunnen de meubels ook zelf bestellen. Zo doet het kantoor dus meteen ook dienst als showroom. We willen hier bijvoorbeeld binnenkort ook onze ergonomische matten en aanrijbeveiliging tonen. De balie bestaat uit drie modules van een meter hoog. De rugwand van de kasten gaan we nog bekleden met forex-borden zodat ik daar onze gerealiseerde projecten op kan tonen. En zo creëren we een gang in het kantoor zelf. We hebben het bewust zo aangepakt omdat het kantoor maar zo’n 80 m² groot is en er dus niet de ruimte is een aparte showroom te maken. Ik vind het prima zo.”

ZWARTE SCHADUWLAT
Voor de langste muur van het kantoor plaatste Joachim een nieuwe voorzetwand. “Omdat de elektriciteitsaansluitingen daar liepen, moesten we daar wel nog bij kunnen in geval van nood. Hij zorgde er ook voor dat alles via het plafond goed bereikbaar bleef. Daarom hebben we gekozen voor een volledig nieuw plafond met rasters en ingebouwde verlichting.” In het volledige kantoor werd het plafond langs de muurkanten afgewerkt met een zwarte schaduwlat. “Heel stijlvol en het doorbreekt het neutrale van die witte kleur. Dat was een voorstel van Joachim waar ik heel blij mee was. Ik vind het heel geslaagd.”

NIEUWE SCHEIDINGSWAND
Daarnaast heeft Gyprocwerken Lievens een nieuwe scheidingswand geplaatst zodat er een apart gedeelte wordt gevormd aan de deur waar je binnenkomt. “Eerst stond er op deze locatie een lage wand waar je nog kon overkijken”, weet Hannelore. “Dat vond ik maar niks. Nu die wand volledig doorgetrokken is, is het veel stijlvoller. Zo hebben we ook een soort van etalage vooraan. Op termijn wil ik daar nog wat hekwerk plaatsen waar ik dan foto’s aan kan vastmaken om aan de mensen die voorbij wandelen te tonen wat we allemaal doen. Omdat de vloer eerst geplaatst werd, hebben we nog de optie om die wand ooit opnieuw te verwijderen.”

HELEMAAL SCHILDERSKLAAR
“Ik ben heel tevreden met hoe alles gelopen is”, stelt Hannelore afrondend. “Vooral door de hoge graad van afwerking van de gyprocwerken was ik aangenaam verrast. Die afwerking was perfect, tot in de kleinste puntjes. Je ziet dat bijvoorbeeld ook aan de randen van het grote raam. Ik heb zelfs niet meer moeten schuren, maar kon meteen beginnen schilderen. Dat heeft me veel tijd en energie uitgespaard.” Voor ons kantoor zitten we nog in de afwerkingsfase, maar we zijn stilaan klaar om klanten te kunnen ontvangen. Al gaan we de komende weken nog extra kasten en nog enkele bijkomende meubels plaatsen.”

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Bijzondere woningen

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.