Bijzondere woningen

Een warm interieur om in te wonen en te werken

Gepubliceerd: 27 juni 2024  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 243

BEERSE — Deze maand gaan we langs bij Nicky De Waele in Beerse. We kijken binnen in haar woning én in haar schoonheidssalon dat ze in die woning onderbracht. “De stijl moest overal hetzelfde zijn. Clean, maar toch met de nodige warmte.”

Nicky De Waele woont in Beerse, met haar man en hun twee kinderen. Voor het interieurmaatwerk in hun nieuwbouw klopte het gezin aan bij hun dorpsgenoten van IMKC. “Ik kende Korneel (Crombez, de zaakvoerder van IMKC, nvdr.) nog van vroeger”, vertelt Nicky. “Hij heeft in onze vorige woning ook al verbouwingen uitgevoerd waar we heel tevreden over waren.” Nicky wou in haar woning meteen ook ruimte maken om haar eigen ‘Beauty Boutique Nicky De Waele’ naar hier te verhuizen. “We wilden een modern interieur. Strak maar wel aantrekkelijk en warm. We hebben onze binnenhuisarchitect carte blanche gegeven omdat we fan zijn van zijn stijl. We hebben dan verder overlegd met IMKC hoe we zijn plannen in de praktijk konden brengen. Dat verliep allemaal erg vlot. Korneel was altijd bereikbaar, dat stelde mij gerust. Hij is persoonlijk alles komen opmeten en had in elke fase zijn eigen input. En bij het uitvoeren van de werken hield hij zelfs rekening met mijn openingsuren”, glimlacht Nicky. “Zo hebben mijn klanten er niks van gemerkt. Service is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend, terwijl ik dat net heel erg waardevol vind.”

OPTIMALE INDELING
Essentieel in de bouwplannen: de ruimtes moesten zo goed mogelijk benut worden. “Ik ben nu tien jaar als schoonheidsspecialiste aan het werk, dan heb je al wel wat ervaring over hoe je zo’n zaak kan inrichten en, vooral, hoe je er elke dag gebruik van maakt. Hoe breed moeten de tafels, hoe diep de rekken, dat wist ik wel vooraf. De combinatie met het esthetische van de binnenhuisarchitect, mijn ervaringen en de praktische kijk en de tips van Korneel, dat vond ik perfect werken.” “We hebben zo bijvoorbeeld uitvoerig besproken waar we de verlichting zouden voorzien. We hebben voor veel indirecte led-verlichting gekozen. Zo komen onze producten extra goed tot hun recht als ze hier staan opgesteld op één van de rekken. Het is heel aangenaam dat het zo’n zacht licht is. Er valt ook vrij veel natuurlijk licht binnen, daarom doe ik eigenlijk zelden de spotjes aan.” “Het moest dus ‘clean’ aanvoelen, maar toch met de nodige warmte. Een plek waar mijn klanten zich meteen op hun gemak kunnen voelen. Daarom zijn we voor de combinatie van eik-fineer en natuursteen gegaan. Belangrijk was dat alles mooi bij elkaar zou passen. De kleurbepaling was dus essentieel. We zijn vertrokken van de kleur van het hout en hebben daarop verder gebouwd.” In de verzorgingsruimte maakte IMKC een bankje met bijhorende meubel waar de bezoekers van het schoonheidssalon hun spullen kunnen leggen tijdens een behandeling. “Een heel mooi voorbeeld van hoe alles op maat is en perfect in de ruimte past.”

OPEN GEVOEL
“In de ontvangstruimte hebben we voor metaalwerk gekozen omdat het een vrij kleine ruimte is waar we toch heel wat elementen in wilden plaatsen: een nageltafel, een make-uptafel,… Als we voor dichte kasten waren gegaan hadden we visueel allemaal kleine ruimtes gecreëerd, dat wou ik niet. Die metalen elementen zorgen ervoor dat alles één geheel blijft en dat het licht overal kan komen.” “Ik wou verder doorheen het volledige huis veel lades omdat ik veel producten gebruik en verkoop. Daar moest ik allemaal een plek voor vinden. Ook in de gang werden daarom extra veel kamerhoge kasten voorzien.” “Ik hou gewoon echt van deze stijl”, vertelt Nicky. “Die mocht dus zowel in de praktijkruimte als in het woongedeelte worden doorgetrokken. Daar hebben we eigenlijk nooit over getwijfeld.” In de keuken valt het grote keukeneiland op. “We wilden hier allemaal samen aan kunnen eten. Met zicht op de tuin en met het natuurlijke licht dat hier binnenvalt. Dat bepaalt het uitzicht volledig. Die lichtinval, en dus ook het uitzicht, kan op een ander moment van de dag totaal anders zijn. Dat vind ik prachtig.” Ook in het keukeneiland komt de natuursteen terug, net als in het werkblad rondom de kookplaat. Verder trekt de ruime ontbijtkast de aandacht. “Het is mijn eigen hoekje waar de koffiemachine staat”, glimlacht Nicky. “Omdat er een pivoterende deur in fineer is, kan alles netjes dicht. Zo lijkt de keuken visueel uit één wand te bestaan.” In die wand is ook een kamerhoge deur verwerkt.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK
Verder koos het gezin bewust voor onderhoudsvriendelijke materialen. “De natuursteen is misschien wel het beste voorbeeld”, stelt Nicky. “Heel onderhoudsvriendelijk én erg mooi. In de badkamer hebben we daarom voor Betacryl gekozen omdat je daarmee naadloos kan werken. Die badkamer moest verder vooral rustgevend zijn. Met een ruime inloopdouche met zwarte kranen en een zwarte regendouche.” In de woonkamer valt het televisiemeubel op dat doorloopt in de onderste traptrede. “We wilden daarbij graag een boog maken, een afronding. Daarom hebben we dat in mdf laten maken. De definitieve afwerking moet nog gebeuren, in mortex.” “Het is een fantastische omgeving geworden om elke dag in te werken en te wonen”, besluit de gastvrouw. “Want er mag ook gewerkt worden. Daarom zijn we voor stevige materialen gegaan die krasbestendig zijn of waarop het niet stoort als er ergens een krasje op staat. Nu is alles nog nieuw, maar het moet nog jarenlang een fris en aantrekkelijk interieur blijven.”

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Bijzondere woningen

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.